Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Με δυναμισμό και πάθος

Με τη φλόγα της νιότης και το πάθος της κατάκτησης της γνώσης, που τους στερούν οι ταξικοί νόμοι του υπουργείου Παιδείας, και χτες οι μαθητές του Πειραιά βρέθηκαν στους δρόμους, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πειραιά. Στην απόφαση των παιδιών από τις εργατογειτονιές του Πειραιά να ανατρέψουν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και να καταργήσουν στην πράξη τους νόμους, που, ενώ ανέχονται να λείπουν από τα σχολειά δάσκαλοι και καθηγητές, απαγορεύουν τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης, η κυβέρνηση, μέσω κάποιων καθηγητών, που κάθε άλλο παρά τιμούν τον τίτλο τους, προχωρά στην ανοιχτή συκοφαντία και τρομοκρατία.

Χτες ο διευθυντής του 3ου Λυκείου Πειραιά, ανασύροντας από το χρονοντούλαπο παλιές και καταδικασμένες χωροφυλακίστικες μεθόδους, υποχρέωσε τον πρόεδρο του 15μελούς να πει ότι ο «Ρ» γράφει ανακρίβειες.

Η μαχητικότητα της πορείας των μαθητών στο χτεσινό συλλαλητήριο ήταν η απάντηση και στο συγκεκριμένο περιστατικό και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ανοιχτής ή συγκαλυμμένης, χρήσης βίας σε σχολεία του Πειραιά από αμετανόητους, που αρνούνται να δεχτούν ότι οι σκοτεινές μέρες του παρελθόντος και το κράτος του χωροφύλακα δεν μπορεί να ξαναγεννηθούν. Οι μαθητές του Πειραιά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση, όσες φασιστικές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σαν την τελευταία που υπέγραψε, ελπίζοντας ότι έτσι θα καταστείλει το μαθητικό κίνημα.

Πριν αρχίσει η πορεία, διαβάστηκε ψήφισμα συνταξιουχικών οργανώσεων, όπου οι απόμαχοι της δουλιάς δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εγγονιών τους, που συνεχίζουν να βαδίζουν στο δικό τους δρόμο.

Πρώτη στάση της πορείας, τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επόμενη στάση και ενώ η ατμόσφαιρα είχε ζεσταθεί από τα συνθήματα, αλλά και τα βεγγαλικά, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Αντιπροσωπεία μαθητών και καθηγητών ζήτησε να συναντηθεί με τον υπουργό Στ. Σουμάκη, όμως αυτός απουσίαζε. Κατέθεσε τα αιτήματα στον διευθυντή του γραφείου του και αποχώρησε.

Το συλλαλητήριο συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης. Μια ώρα περίπου μετά την έναρξη, η πορεία καταλήγει εκεί από όπου ξεκίνησε, στην πλατεία Κοραή. Επόμενο ραντεβού των μαθητών δίνεται για αμέσως μετά τις γιορτές. Ο αγώνας συνεχίζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συναντήσεις μαθητικού συντονισμού σε Αθήνα και Πειραιά (2014-11-18 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι μαθητικές αγωνιστικές δράσεις (2014-11-13 00:00:00.0)
Κύμα δυναμικών κινητοποιήσεων (2006-10-11 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται για δεύτερη φορά (2000-11-21 00:00:00.0)
Ολοι στους δρόμους σήμερα για την Παιδεία (1999-01-21 00:00:00.0)
Βροντερό "όχι" στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας παιδείας (1998-01-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ