Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Συμπαραστέκονται και καταγγέλλουν τον αυταρχισμό

Η ποινικοποίηση των αγώνων με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, οι εισβολές εισαγγελέων και αστυνομίας στα σχολεία, προκαλούν καθημερινά την έντονη αντίδραση των εργαζομένων και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, που με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης και συμπαραστέκονται στον αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση.

Η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και Επικουρικής Ασφάλισης Πειραιά τονίζει ότι «κανένα μέτρο, καμιά τρομοκρατία δεν πρόκειται να περάσει. Εμείς οι συνταξιούχοι, που έχουμε βιώσει τέτοιες καταστάσεις, τονίζει, θα σταθούμε όπως πάντα στο πλευρό των μαθητών. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η κυβέρνηση για να χτυπήσει το μαθητικό κίνημα στο τέλος θα στραφεί ενάντιά της, γιατί με ΜΑΤ και βία δε γίνεται παιδεία».

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Α. Φλέμιγκ» καταγγέλλει ομόφωνα «τη φασιστικής έμπνευσης Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης». Τονίζει, επίσης, ότι «η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια φασιστικοποίησης της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου είναι η ένταση και ενίσχυση των αγώνων λαού και νεολαίας».

Η Γενική Συνέλευση της Ενωσης Ηλεκτροτεχνιτών Ν. Αττικής τονίζει ότι «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι μαθητές, όλος ο λαός θα σπάσει την τρομοκρατία της κυβέρνησης, της ΟΝΕ και του Χρηματιστηρίου».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Σάμου καταγγέλλει «την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει στο "γύψο" το μαθητικό κίνημα», τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός όσο βλέπει ότι η κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και αφαιρεί συνεχώς κοινωνικά δικαιώματα, τόσο θα αγωνίζεται για να ανατρέψει αυτή την πολιτική».

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων Δ. Ηλιούπολης, με ψήφισμά της, καταδικάζει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τονίζοντας ότι «τα συσσωρευμένα προβλήματα της Παιδείας και της Εκπαίδευσης των παιδιών μας δε λύνονται με εισαγγελικές παρεμβάσεις, ούτε με βία και τρομοκρατία και για το λόγο αυτό καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη φωνή της κοινωνίας για πραγματική αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας».

Η ΕΛΜΕ Φωκίδας, σε ψήφισμά της, τονίζει ότι «τέτοιες μεθοδεύσεις μάς φέρνουν πίσω σε εποχές ανελευθερίας και αυταρχισμού, που ο ελληνικός λαός καταδίκασε με αγώνες ανεπιστρεπτί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήρη κάλυψη δίνει η κυβέρνηση (2008-11-11 00:00:00.0)
Δε βλέπει τα χάλια στην εκπαίδευση, συκοφαντεί τους αγώνες (2007-11-10 00:00:00.0)
Να σταματήσει η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων (2005-04-06 00:00:00.0)
Κατέρρευσε το κατηγορητήριο (2003-03-14 00:00:00.0)
Να σταματήσουν οι δίκες μαθητών (2002-02-28 00:00:00.0)
«Οι μαθητές δεν μπαίνουν στο γύψο» (2000-05-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ