Παρασκευή 17 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Χαιρετίσματα στον ... εισαγγελέα

«Γεια σου κύριε εισαγγελέα με τον υπουργό παρέα, τα σχολεία μας τα κλείνεις, τα ναρκωτικά τα αφήνεις». Με ανεπανάληπτο παλμό και χιούμορ ξεχύθηκαν χτες στους δρόμους οι μαθητές των απογευματινών και νυχτερινών σχολείων Αθήνας και Πειραιά, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Συντονιστικού τους συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος και πορεύτηκαν προς το υπουργείο Παιδείας. Κύριο αίτημά τους να μην εφαρμοστούν οι εκπαιδευτικοί νόμοι «που μας διχοτομούν».

Η πορεία ανέβηκε την Ακαδημίας με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Οι μαθητές απ' όλες τις συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Παιδείας. Η πορεία έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Το σύνθημα «πέφτει»: «Δώστε λεφτά για την παιδεία σβήσε το δέντρο να πάρουμε βιβλία».

Οταν η πορεία καταλήγει λίγο πιο πάνω από το υπουργείο Παιδείας συγκροτείται 7μελής επιτροπή που θα δώσει το ψήφισμα στο υπουργείο. Ομως και αυτή τη φορά το ψήφισμα το παρέλαβε ο κυρ - Γιάννης, ο θυρωρός του υπουργείου που πάντα υποδέχεται τους νυχτερινούς μαθητές.

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις επόμενες μέρες. Συνέχισαν όμως να φωνάζουν, να δηλώνουν, να υπενθυμίζουν ότι ο αγώνας τους δε θα σταματήσει αν δε δικαιωθεί, γιατί «τίποτε, τίποτε δε μας σταματά, το δίκιο μας θα πάρουμε με τον τσαμπουκά»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ