Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δημαγωγικός οίστρος

Τελικά, ο δημαγωγικός οίστρος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό. Πρόσφατο παράδειγμα η φιέστα που διοργανώθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου δύο υπουργοί (ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς και Αιγαίου Αρ. Παυλίδης), ένας υφυπουργός (Οικονομίας Χρ. Φώλιας) και αρκετοί γενικοί γραμματείς υπουργείων υπέγραψαν σύμβαση για την εκτέλεση έργων σε μικρά νησιά (κάτω των 3.100 κατοίκων) του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και του Ιονίου.

Οπως αναφέρθηκε από τους αρμόδιους, το «πακέτο» των μικρών αυτών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από κοινοτικούς πόρους έχει προς το παρόν εγκεκριμένες πιστώσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ! Τι θα πρωτογίνει με αυτό το... τεράστιο κονδύλι σε δεκάδες νησιά που δε διαθέτουν παρά μόνο καρόδρομους; Θα αποφασιστεί στο μέλλον και ύστερα από συσκέψεις.

Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι το πρόγραμμα αυτών των έργων θα το διαχειριστεί η «Εγνατία ΑΕ», ως έχουσα σχετική εμπειρία. Για όσους δε θυμούνται, είναι η ίδια εταιρεία που επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είχε αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές από τις πλημμύρες στα διάφορα νησιά του Αιγαίου και, όπως είχε αποκαλύψει τότε ο «Ρ», τα είχε μετρίως ...«θαλασσώσει»!

Σα να μη φτάνει που με την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών γραμμών οι κάτοικοι των μικρών νησιών μας βλέπουν τα πλοία με το ...«κιάλι», έρχεται τώρα και το «δούλεμα» της κυβέρνησης με τα έργα για να ολοκληρώσει την τραγωδία που ζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ