Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ πριν έρθουν τα χειρότερα

Την εμμονή της στην προώθηση και εφαρμογή των αντιδραστικών μέτρων διαμηνύει η κυβέρνηση

Την ίδια ώρα που οι δρόμοι των μεγάλων πόλεων πλημμύριζαν και χτες από χιλιάδες διαδηλωτές από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, η κυβέρνηση επέλεξε να διαμηνύσει και πάλι ότι τα αντιδραστικά μέτρα που προωθεί θα εφαρμοστούν. Η υπουργός Παιδείας έκανε εκτενή αναφορά στις «πιστωτικές μονάδες» που θα εφαρμοστούν σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και ειδικά για την ανώτατη εκπαίδευση (όπου οι πιστωτικές μονάδες έχουν, ήδη, νομοθετηθεί) είπε ότι θα έχουν εφαρμοστεί μέχρι το Μάη του 2007.

«Τα μέτρα αυτά, αν δε συναντήσουν ουσιαστική αντίσταση και καταδίκη, θα μετατρέψουν τα πράγματα σε ακόμη χειρότερα», προειδοποίησε, μιλώντας σε ραδιοσταθμό, η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Από την πλευρά τους, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν και πάλι ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νέο νόμο - πλαίσιο, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους. Φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι της Αθήνας προγραμματίζουν συναυλία αύριο, στις 6 το απόγευμα, στη Φιλοσοφική, ενώ διοργανώνουν κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου των Πρυτάνεων.



ΣΕΛ.  8   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ