Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ»

ΟΤΑΝ ΛΑΣΚΑΡΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗ ΝΔ: «Η πρωτοβουλία των 1.000 πανεπιστημιακών καθηγητών για εξεύρεση λύσης στα αδιέξοδα της ανώτατης εκπαίδευσης κλιμακώνεται. "Τα ακαδημαϊκά προβλήματα λύνονται με διάλογο και όχι με γρονθοκοπήματα και κτίσιμο γραφείων" σημειώνουν οι πανεπιστημιακοί οι οποίοι συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία και προειδοποιούν ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι» (το θέμα στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΝΟΥΝ ΧΑΡΟΥΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Η μαζική και δυναμική παρέμβαση της πανεπιστημιακής κοινότητας (πάνω από χίλιοι καθηγητές - πανεπιστημιακοί δραστηριοποιούνται) αλλάζει άρδην τα μέχρι σήμερα δεδομένα. Πρώτον, τροποποιεί τους συσχετισμούς μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων, όπου μέχρι τώρα κυριαρχούσε μια λογική με πολλές εξωπραγματικές δογματικές αγκυλώσεις, ορατή διά γυμνού οφθαλμού. Δεύτερον, δυσκολεύει την κυριαρχία μιας "αριστερίστικης" φοιτητικής πρακτικής και τρίτον και σημαντικότερο, αλλάζει τους όρους στο πολιτικό παιχνίδι» (ο Π. Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΟΡΒΑΝΑΣ: «Σε κλιμάκωση των μεταξύ τους "εχθροπραξιών" προχωρούν οι δύο μεγαλύτερες ναυπηγοεπισκευαστικές βιομηχανίες της χώρας, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Μήλον της Εριδος ανάμεσα στις δύο εταιρείες αποτελούν τα εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο εταιρείες έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες, όπου η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη για αποδοχή παράνομων κρατικών επιδοτήσεων» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

ΚΑΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ: «Μελέτη της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας για την πορεία του κλάδου αναδεικνύει τη συνεχόμενη ένταση του ανταγωνισμού, αλλά και τη μεγάλη μετακίνηση των οδηγών (1 στους 3) που επιδιώκουν χαμηλότερη τιμολόγηση για την αστική ευθύνη των αυτοκινήτων (...) η ανοδική πορεία των ασφαλίστρων είναι ουσιαστικά αναπόφευκτη λόγω των αναμενόμενων αυξήσεων των κατώτατων ορίων υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης αυτοκινήτων που θα κληθούν να υιοθετήσουν οι ασφαλιστικές εταιρίες από το 2009 μετά την προσαρμογή στην 5η οδηγία της ΕΕ» (το ρεπορτάζ στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ