Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Συκοφαντική εκστρατεία κατά των αγώνων

Να απομονώσει και να πλήξει το κίνημα των φοιτητών και εκπαιδευτικών που αγωνίζεται ενάντια στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στην Παιδεία, επιχειρεί η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της το ΠΑΣΟΚ που «απεχθάνεται» τις λαϊκές κινητοποιήσεις.

Συνεχίζοντας το παιχνίδι τακτικής και «νεύρων» με το χρόνο κατάθεσης του αντιδραστικού νόμου - πλαισίου, η κυβέρνηση εντείνει την προπαγανδιστική εκστρατεία συκοφάντησης των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ώστε οι «μεταρρυθμίσεις» να εμφανιστούν ως «ώριμη απαίτηση της κοινωνίας».

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να εμπεδώσει την εικόνα ότι οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν είναι «μια μειοψηφία», ενώ οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται υποστηρίζονται από την «πλειοψηφία του ελληνικού λαού», επικαλούμενη τόσο τη λαϊκή εντολή... στις προηγούμενες εκλογές όσο και τη συναίνεση που προσφέρει το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα, επιστρατεύει και τα τερατώδη ψέματα και την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας προκειμένου να παραπλανήσει και να υφαρπάξει την ανοχή των λαϊκών στρωμάτων. Τέτοια ψέματα είναι ο ισχυρισμός ότι στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι η αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου(!) και σε καμία περίπτωση δεν υπηρετούν την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.

«Η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να ιδιωτικοποιήσει την Παιδεία»(!), ισχυρίστηκε χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας ότι «βασικός στόχος και μέλημα είναι να αναβαθμίσουμε τη δημόσια παιδεία»(!). Και επειδή όπως είπε στη συνέχεια «η πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας», άρα η κυβέρνηση έχει την υποστήριξη της πλειοψηφίας...

Υποστηρίζοντας την υπουργό Παιδείας, που νωρίτερα χτες είχε δηλώσει ότι αυτοί που αντιδρούν «είναι μια μικρή μερίδα εκπαιδευτικών», ο Ευ. Αντώναρος εμφάνισε την κυβέρνηση ως εκφραστή της αγωνίας «της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών που παρακολουθούν όσα διαδραματίζονται ή έχουν παιδιά που πηγαίνουν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια».

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αποφεύγει να προσδιορίσει την ημερομηνία κατάθεσης του «νέου» νόμου - πλαισίου. Αν και μέχρι τώρα η κυβέρνηση καλλιεργούσε την εντύπωση ότι η κατάθεση είναι θέμα λίγων βδομάδων γιατί ο «ο διάλογος» έχει κρατήσει πάνω από ένα χρόνο και έχει ολοκληρωθεί, χτες ο αναπληρωτής εκπρόσωπος διαπίστωσε ότι «ο άτυπος διάλογος συνεχίζεται»... Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το χρόνο κατάθεσης του νόμου - πλαισίου, περιορίστηκε να επαναλάβει ότι αυτό θα γίνει στη διάρκεια της θητείας αυτής της Βουλής. Θεωρείται πολύ πιθανό πάντως το θέμα να κανονιστεί στη συνάντηση που έχει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κ. Καραμανλής με την πρόεδρο της Βουλής, όπου θα συζητηθεί γενικότερα ο προγραμματισμός της νομοθετικής εργασίας με «αφετηρία» την ψήφιση των υπό αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος από την Ολομέλεια της Βουλής, διαδικασία που ολοκληρώνεται τέλη Μάρτη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο νόμος - πλαίσιο να μην εφαρμοστεί (2012-03-31 00:00:00.0)
Τα μεγάλα ψέματα της αντιδραστικής μεταρρύθμισης (2007-02-25 00:00:00.0)
Εν ονόματι της κοινωνίας το έγκλημα (2007-02-21 00:00:00.0)
Ωρες αγωνίας για το Κυπριακό (2002-11-10 00:00:00.0)
Μέχρι τον Ιούνη αξιολόγηση και μεταπτυχιακά (2001-12-01 00:00:00.0)
Ανάπτυξη του συγκεντρωτισμού (1997-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ