Πέμπτη 1 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ
Ενέκρινε το ξεπούλημα

Με την έγκριση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλλιθέας προχωρά πλέον το μεγάλο ξεπούλημα της έκτασης περίπου 230 στρεμμάτων στο χώρο του πρώην Ιπποδρόμου, στο ίδρυμα Νιάρχου. Η πράσινη δημοτική αρχή, με τη σύμφωνη γνώμη της γαλάζιας «αντιπολίτευσης» ψήφισαν, προχτές, την έγκριση του μνημονίου που είχε υπογράψει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιάς και ο δήμαρχος Καλλιθέας Κ. Ασκούνης στις 12 Γενάρη. Σε πλήρη ομοφωνία, λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο δήμο εκχωρούν δημόσια γη στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Στη συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο - παρουσία κυβερνητικών στελεχών - αποδείχτηκε πως ο δήμος δε γνώριζε τη συμφωνία μεταξύ ΥΠΕΧΩΔΕ και του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Χαρακτηριστικό είναι πως όταν ζητήθηκε το κείμενο της συμφωνίας από τον επικεφαλής της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας», Βασίλη Δημόπουλο, ούτε η διοίκηση του δήμου ούτε τα κυβερνητικά στελέχη έδωσαν απάντηση. Τα μόνα τα οποία έμαθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν για την κατασκευή της Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Πολιτιστικού Εκπαιδευτικού Πάρκου, για το πάρκο 120 στρεμμάτων και για το... αντάλλαγμα ενός μέρους της τσιμεντοποίησης που θα πάρει ο Δήμος Καλλιθέας.

Στην τοποθέτησή του ο Β. Δημόπουλος, αφού καυτηρίασε τα «όσα έχει πάθει ο λαός από τις διάφορες... ευεργεσίες ευαγών ιδρυμάτων», σημείωσε πως είναι αφελής όποιος νομίζει πως το ιδιωτικό κεφάλαιο χαρίζει λεφτά και εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της «Δημοκρατικής Δημοτικής Ενότητας» στο μνημόνιο. Το μνημόνιο καταψήφισε και η παράταξη του ΣΥΝ. Θυμίζουμε όμως ότι η προηγούμενη διοίκηση του δήμου, την οποία στήριζε ο ΣΥΝ, είχε συμφωνήσει στην εκμετάλλευση του χώρου και από επιχειρηματίες...

  • Την αντίδρασή τους στην παράδοση του χώρου στο ίδρυμα Νιάρχου δημοσιοποιούν με κοινή ανακοίνωσή τους εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς. Και συγκεκριμένα: η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος, το Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Καλλιθέας), το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Καλλιθέας, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλλιθέας, ο Σύλλογος Γυναικών Καλλιθέας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ