Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Ο μαύρος γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα, παρά την πολύ μικρή πολιτική πείρα των δύο χρόνων του στη Γερουσία, ανακοίνωσε επισήμως το Σάββατο την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2008.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Περιοδεία στη Λατινική Αμερική, από τις 8 έως τις 14 Μάρτη, θα πραγματοποιήσει ο Μπους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο Μπους, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Λευκού Οίκου, στην περιοδεία θα συμπεριλάβει τη Βραζιλία, την Ουρουγουάη, την Κολομβία, τη Γουατεμάλα και το Μεξικό.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.- Το Μάρτη θα αποφυλακιστεί με επιτήρηση η Μπριγκίτε Μονχάουπτ, καταδικασθείσα σε πέντε φορές ισόβια για τη δολοφονική εκστρατεία της οργάνωσης Μπάαντερ - Μάινχοφ τη δεκαετία του '70.

ΤΖΑΚΑΡΤΑ - ΚΑΪΡΟ.- Μια 20χρονη Ινδονήσια από τη Δυτική Ιάβα, που είχε προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών, εξέπνευσε χτες με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός νεκρών στη χώρα από το 2003 να ανέρχεται σε 65. Επιπλέον, έξι Αιγύπτιοι νοσηλεύονται με συμπτώματα που θυμίζουν γρίπη των πτηνών.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.- Τουλάχιστον 16 Σομαλοί (άμαχοι και στρατιωτικοί διοικητές των μισθοφόρων) σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν το τελευταίο τριήμερο από επιθέσεις ανταρτών με όλμους και χειροβομβίδες στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου και στις πόλεις Κισμάγιο και Μπαϊντόα.

ΜΑΠΟΥΤΟ.- Χιλιάδες στρατιώτες της Μοζαμβίκης συμμετέχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης και ανακούφισης 60.000 πλημμυροπαθών από τις μεγάλες πλημμύρες στην κοιλάδα του ποταμού Ζαμπέζι στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Υπολογίζεται ότι κάπου 100.000 άλλοι ενδέχεται να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους...

ΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ.- Πολιτικό σάλο προκαλεί στη Νέα Ζηλανδία η αποκάλυψη ότι τα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία επένδυαν τα χρήματά τους σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες που κατασκευάζουν πυρηνικά όπλα, ενώ η χώρα εδώ και 20 χρόνια έχει χαρακτηριστεί, διά νόμου, μη-πυρηνική...

ΠΕΚΙΝΟ.- «Θετικά αποτελέσματα» δήλωσε χτες βράδυ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών πως αποδίδει ο τελευταίος γύρος διαπραγματεύσεων στο Πεκίνο για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα. Χτες, οι εξαμερείς μαραθώνιες συνομιλίες στο Πεκίνο φέρονταν πως είχαν διακοπεί, προκειμένου να υποβληθεί προς έγκριση το φερόμενο ως διαπραγματευτικό σχέδιο συμφωνίας στις κυβερνήσεις ΗΠΑ και ΛΔ Κορέας.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-«Νίκη» της χαρακτήρισε χθες η κυβέρνηση του Πακιστάν την απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας, με την οποία ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός κάλεσε την Ινδία να αλλάξει τα σχέδιά της για την ανέγερση (άλλου) ενός φράγματος, στον ποταμό Τσέναμπ, που μοιράζονται οι δύο χώρες. Αντίθετα, το ινδικό πρακτορείο PTI μετέδωσε ότι η Τράπεζα «απέρριψε» όλες τις ενστάσεις του Ισλαμαμπάντ για την ανέγερση του φράγματος.

ΠΕΚΙΝΟ.- Μια 26χρονη Κινέζα δισεκατομμυριούχος, η κυρία Ου, που ζει στη βιομηχανική πόλη Ντονγκγιάνγκ της ανατολικής Κίνας, συνελήφθη χθες στο πλαίσιο έρευνας για τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας. Η 26χρονη φέρεται ενεχόμενη σε πιθανό ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ.

ΚΟΥΑΛΑ ΛΟΥΜΠΟΥΡ.- Στην προσπάθειά της να μειώσει τα τροχαία δυστυχήματα, που πέρυσι κόστισαν 6.287 ζωές, η κυβέρνηση της Μαλαισίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προσφέρει αμοιβή 150 ρίνγκιτ (42 δολαρίων) σε όποιον παραδώσει στις αρχές ευκρινείς φωτογραφίες παραβάσεων του ΚΟΚ τη γιορταστική περίοδο του Φλεβάρη. Ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός χαφιεδισμού για το καλό της χώρας προκηρύχτηκε από τον υπουργό Μεταφορών της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ