Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Προειδοποιεί για αιολικό πάρκο στη Σέριφο

Το θέμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας φέρνουν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και Στ. Σκοπελίτης με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με αφορμή την πιθανή ανάπτυξη αιολικού πάρκου στη Σέριφο. Στην Ερώτηση σημειώνεται:

«Η κυβέρνηση ενισχύει πολύπλευρα την είσοδο του ιδιωτικού κεφαλαίου στον "απελευθερωμένο" τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και ιδιαίτερα όσον αφορά τις επενδύσεις αξιοποίησης της αιολικής ενέργειας. Πλήθος ιδιωτικών ομίλων σπεύδουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και καταθέτουν αιτήσεις για χορήγηση σχετικών αδειών, με μοναδικό κριτήριο την κρατική διασφάλιση της υψηλής κερδοφορίας τους. Η προστασία του περιβάλλοντος, το κόστος ηλεκτροπαραγωγής, η επίδραση στην επιβάρυνση της λαϊκής κατανάλωσης και στην πορεία άλλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας κάθε περιοχής και γενικότερα η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, θυσιάζονται από την κυβέρνηση, στο βωμό των συμφερόντων του ιδιώτη επενδυτή.

Η αίτηση για επένδυση ισχύος 261 MW σε μια περιοχή σαν τη Σέριφο, που έχει χαρακτηριστεί ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και όπου η εγκαταστημένη ισχύς της ΔΕΗ δεν ξεπερνά τα 6 MW, είναι χαρακτηριστική».

Το ΚΚΕ με την Ερώτησή του καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πολιτικής της στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και να μην αποδεχτεί την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος της Σερίφου, για να διευκολύνει ιδιωτικά επενδυτικά συμφέροντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ