Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων

Την απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για τις αυξήσεις-«ψίχουλα» 3,5% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, σημειώνοντας:

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αγωνίζεται για βασικούς μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 1.300 ευρώ. Μισθούς που να καλύπτουν τις στοιχειώδεις σύγχρονες ανάγκες ενός εργαζόμενου.

Η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας, σταθερή στην οικονομική πολιτική της λιτότητας, κρατά σκληρή στάση στους εργαζόμενους με αυξήσεις μικρότερες του ενός ευρώ τη μέρα. Ταυτόχρονα, διευκολύνει όσο μπορεί τις επιδιώξεις του ΣΕΒ για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων.

Το ΠΑΜΕ, σταθερό στην ταξική του πορεία, κλιμακώνει τους αγώνες για υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Συλλογικές Συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Στη λογική του ΣΕΒ "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα έχει απαντήσει προ πολλού ότι εκτός από το δρόμο της υποταγής και της συναίνεσης, υπάρχει ο δρόμος της αντίστασης και της κλιμάκωσης των αγώνων.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν τα αναγκαία συμπεράσματα και να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα στις 8 Μάρτη και στην απεργία στις 29 Μάρτη που οργανώνουν οι ταξικές ομοσπονδίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ