Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέτρα στήριξης για τα Καλάβρυτα

Σχετική Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν βουλευτές του Κόμματος

Μέτρα για τη στήριξη της αγροτοκτηνοτροφίας στα Καλάβρυτα και τη στήριξη των ανέργων του Χιονοδρομικού Κέντρου ζητά το ΚΚΕ, με Ερώτηση στη Βουλή, των βουλευτών του Π. Κοσιώνη και Λ. Κανέλλη προς τους υπουργούς Οικονομίας, Εσωτερικών, Τουριστικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης. Στην Ερώτηση επισημαίνεται:

«Η επαρχία Καλαβρύτων με επίκεντρο την πόλη και το Χιονοδρομικό της Κέντρο έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια σημαντική τουριστική ανάπτυξη. Η περίοδος που διανύουμε χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή για την εποχή καλοκαιρία, που δεν επέτρεψε τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση κατά 70% της τουριστικής κίνησης.

Στο Χιονοδρομικό Κέντρο απασχολούνταν περίπου 50 εργαζόμενοι, που οι περισσότεροι απ' αυτούς παραμένουν άνεργοι. Οι επιχειρήσεις, επίσης, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζονται στον τουρισμό, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα.

Η μονομερής ανάπτυξη μιας ορεινής περιοχής και η αντιαγροτική πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα, αφού ο τουρισμός εξαρτάται πολλές φορές από αστάθμητους παράγοντες (καιρικές συνθήκες, ταξιδιωτικές οδηγίες, κλπ.)».

Ερωτώνται οι υπουργοί τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για:

  • Τη διασφάλιση των εργαζομένων στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και τη στήριξη των μικροεπαγγελματιών της περιοχής, που πλήττονται από τη δραματική μείωση της τουριστικής κίνησης.
  • Την ενίσχυση της αγροτοκτηνοτροφίας στην Επαρχία Καλαβρύτων, που αποτελεί ισχυρό και μόνιμο παράγοντα ανάπτυξης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ