Σάββατο 17 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Ετοιμάζονται για τις νέες κινητοποιήσεις

Ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα, με πανελλαδικό συντονισμό και θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 του Μάρτη

Με εντατικούς ρυθμούς προετοιμάζεται το συνεπές αγροτικό κίνημα για τις νέες κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Οι κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται μετά την απόφαση που πάρθηκε στην πανελλαδική σύσκεψη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, ξεκινούν την ερχόμενη βδομάδα, με πανελλαδικό συντονισμό και θα κορυφωθούν με τον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, στις 18 Μάρτη.

Στη Λάρισα και στην Καρδίτσα, όπου οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων των δύο νομών, (ΕΟΑΣ) αποφάσισαν το αγωνιστικό χρονοδιάγραμμα των κινητοποιήσεων, ξεκίνησαν συσκέψεις, εξορμήσεις, συγκεντρώσεις και άλλες δραστηριότητες στα χωριά για την ενημέρωση της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ανάλογες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη Τρίτη και στα Τρίκαλα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη».

Χτες, στα πλαίσια επαρχιακών συσκέψεων που διοργανώνει η ΕΟΑΣ πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε Αγιά και Φάρσαλα, προκειμένου να συζητηθεί η οργάνωση των νέων κινητοποιήσεων. Στην Αγιά, αποφασίστηκε η έξοδος των τρακτέρ στις πλατείες των χωριών στις 26 Φλεβάρη και στη συνέχεια θα γίνει το επόμενο αγωνιστικό βήμα. Τις μηχανές των τρακτέρ ανάβουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες στα Φάρσαλα, που στη χτεσινή σύσκεψη που έγινε στο Βασιλί διαμήνυσαν τη θέληση και την αποφασιστικότητά τους να εντείνουν την πάλη για την ανατροπή της πολιτικής ξεκληρίσματος της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων. Επαρχιακές συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 21 Φλεβάρη, και στη Λάρισα, στη Γαλήνη, στις 7 μ.μ., στο καφέ «Τράφικ» και την Πέμπτη 22 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., στον Τύρναβο.

Υπενθυμίζουμε ότι στην Καρδίτσα, η διοίκηση της ΕΟΑΣ αποφάσισε να καλέσει τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, από τις 20 Φλεβάρη, να αναρτήσουν μαύρες σημαίες και τις σημαίες των Αγροτικών Συλλόγων, να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις αγροτών, να γίνει ανάλυση των αιτημάτων, να επαναδραστηριοποιηθούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι. Επίσης, σε ημερομηνία που θα καθοριστεί θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις στα χωριά και στους Αγροτικούς Συλλόγους που έχουν μπει στην πάλη για την οργάνωση της επόμενης αγωνιστικής κίνησης.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες, μεταξύ των άλλων, διεκδικούν πλήρη αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα αγροτικά προϊόντα, ικανοποιητικές κατώτερες τιμές στα αγροτικά προϊόντα, ενίσχυση των συνεταιρισμών για να περιοριστεί η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων, πλήρη ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από τον ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος, επιστροφή ολόκληρου του φόρου αγοράς αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων, άμεσο διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εκτέλεση βασικών έργων υποδομής, έλεγχο των τιμών των αγροτικών εφοδίων και μηχανημάτων για μείωση του κόστους παραγωγής, δωρεάν δημόσια Υγεία και Παιδεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το στήσιμο των μπλόκων (2019-01-18 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη της Γραμματείας ενόψει του αγωνιστικού δεκαήμερου (2018-01-16 00:00:00.0)
Σε τρία σημεία οι κινητοποιήσεις (2013-02-02 00:00:00.0)
Ολοι στην κινητοποίηση! (2005-02-23 00:00:00.0)
Σε διάταξη «μάχης» (2005-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ