Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι ομάδα είσαι;

Με μια προκλητική «έρευνα» για την «καταναλωτική συμπεριφορά και την καταναλωτική συνείδηση» σε 800 νοικοκυριά, όπως αναφέρεται επισήμως, η τυπικά αρμόδια για ζητήματα καταναλωτών Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης ανέλαβε να μας πείσει, σώνει και καλά, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ - όπως ακριβώς είχε κάνει και η προηγούμενη - «κατάπιε» την ακρίβεια!

Τι προκύπτει μεταξύ άλλων από τα συμπεράσματα της «έρευνας»; Οτι οι μισοί καταναλωτές (ποσοστό 50,8%) αγοράζουν «όλα όσα χρειάζονται» και μάλιστα ένα ποσοστό της τάξης του 25,2% αγοράζει και περισσότερα από αυτά που χρειάζεται!

Παράλληλα, επιχειρείται μια τουλάχιστον ανόητη ομαδοποίηση της «τυπολογίας» των καταναλωτών, σύμφωνα με την οποία οι καταναλωτές χωρίζονται σε «ρομαντικούς/αντικομφορμιστές», «επιφανειακούς», «επιπόλαιους», «απαιτητικούς/ρεαλιστές», άντε και για τα μάτια του κόσμου «πιεσμένους». Ολα αυτά σαν να μην υπάρχουν ξεχωριστές τάξεις και άρα διαφορετικές ανάγκες που αντανακλώνται και στην κατανάλωση. Για παράδειγμα, το μόνο που δεν εντόπισε η έρευνα, που έγινε για λογαριασμό της κυβέρνησης, είναι οι... φτωχοί καταναλωτές, τους οποίους, αν και πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο, οι συντάκτες της έρευνας δεν τους είδαν πουθενά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ