Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ολα για την κερδοφορία

Γρηγοριάδης Κώστας

Με τη νέα σύγκρουση ΟΤΕ - «Tellas» για τη σταθερή τηλεφωνία συνεχίζεται ο επιχειρηματικός πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών.

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ο ΟΤΕ υποχρεώνεται να ικανοποιήσει την αξίωση της «Tellas» για τη χορήγηση νέων τηλεφωνικών γραμμών. Σημειώνεται ότι η «Tellas» ελέγχεται κατά 51% από τον Αιγύπτιο μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, ενώ το υπόλοιπο 49% ανήκει στη ΔΕΗ.

Η «Tellas» αξιώνει από τον ΟΤΕ τις νέες συνδέσεις προκειμένου να προωθήσει το πακέτο «Zisto», προσφέροντας στους συνδρομητές της πλήρη αποδέσμευση από τον ΟΤΕ. Επί της ουσίας, δηλαδή, αξιώνει - αξιοποιώντας τις υποδομές του ΟΤΕ - να υφαρπάξει συνδρομητές του. Μόνο που και ο ΟΤΕ ως ιδιωτική επιχείρηση πλέον υφίσταται τις συνέπειες της λεγόμενης «απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών», οι οποίες δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ανελέητο πόλεμο μεταξύ επιχειρηματικών ομίλων στην επιδίωξή τους να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη κερδοφορία. Και, βεβαίως, οι κρατικοί θεσμοί, όπως η ΕΕΤΤ, φροντίζουν για όλους τους ομίλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ