Τετάρτη 28 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εγκληματική και επικίνδυνη η πολιτική του δικομματισμού

«Η μόνη ρεαλιστική απάντηση απέναντι στις επικίνδυνες και εγκληματικές πολιτικές του δικομματισμού - που εφαρμόζουν τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου, όπως τους επεξεργάζονται στα επιτελεία της ΕΕ - είναι η ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή του συνόλου αυτής της πολιτικής».

Τα παραπάνω σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε Κοζάνη και Καστοριά, στη διάρκεια της οποίας «ανακάλυψε» τις επιπτώσεις της επικίνδυνης και εγκληματικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ συμφωνεί μ' αυτή τη διαπίστωση, σημειώνει όμως πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ λέει μόνο τη μισή αλήθεια.

«Η άλλη μισή αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ (έγινε με την οδηγία 92/96 της ΕΕ, Ν. 2773/99, όταν κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ), του ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων, της νέας ΚΑΠ που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά, της ιδιωτικοποίησης της Παιδείας, αποτελούν την εξειδίκευση των στρατηγικών της ΕΕ όπως διαμορφώθηκαν με τις Συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, με κοινή συμφωνία των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», σημειώνει η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Προσθέτει, επίσης, πως στη χώρα μας αυτές οι πολιτικές, στο μεγαλύτερο μέρος τους, εφαρμόστηκαν με νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ακριβώς αυτούς τους νόμους αξιοποιεί, εφαρμόζει και επεκτείνει σήμερα η ΝΔ στην υλοποίηση της επικίνδυνης και εγκληματικής πολιτικής της.

«Αυτές οι πολιτικές είχαν αποτέλεσμα να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Οδήγησαν σε ξεκλήρισμα τους αγρότες και τους μικρογουνοποιούς, σε έκρηξη της ανεργίας και της φτώχειας για τα λαϊκά στρώματα, στην απαξίωση της ΔΕΗ, της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής».

Μόνη ρεαλιστική απάντηση απέναντι στις πολιτικές του δικομματισμού είναι η ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή του συνόλου αυτής της πολιτικής, ξεκαθαρίζει η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Και καταλήγει: «Αυτός ο αγώνας μπορεί να δημιουργεί τις προϋποθέσεις συγκρότησης λαϊκής συμμαχίας, να ανατρέψει τους σημερινούς συσχετισμούς, με την καταδίκη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την παράλληλη ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή η προοπτική είναι που θα οδηγήσει στη λαϊκή εξουσία που θα λύσει τα μεγάλα προβλήματα, θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, στον αντίποδα της ανταγωνιστικότητας και της υπεράσπισης των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου και των τραπεζιτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ