Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
Οι «300» φάγανε τις νέες ταινίες

Μόνον οι «Παρέες» και «Η πηγή της ζωής» τόλμησαν

Οι «300» του Λεωνίδα, δεν έπιασαν μόνον τα στενά των Θερμοπυλών (Hot gates, κατά το αμερικανικότερο), αλλά και τις αίθουσες ολόκληρης της επικράτειας! Η τρελή, με όλες τις έννοιες της λέξης, προσέλευση των θεατών - πάνω από 400.000 θεατές μέχρι τώρα - ανάγκασε τα γραφεία εκμετάλλευσης να κάνουνε πίσω. Ετσι, η νέα κινηματογραφική εβδομάδα, που ανοίγει σήμερα, μας φέρνει μόνο δυο νέες ταινίες. (Πού πάνε οι καημένες);

Για το παράλογο νούμερο των θεατών, λαμβανομένης υπόψη της ποιότητας των «300», δεν είναι άμοιρος ο ελληνικός Τύπος, το ραδιόφωνο και, κυρίως, η ελληνική τηλεόραση, δημόσια και ιδιωτική. Μεγάλα ρεπορτάζ, κείμενα, φωτογραφίες, αφιερώματα, προβολές, «κουτσομπολιά». Τα περισσότερα θετικά ή κρυπτοθετικά. Μια μοναδική και πανάκριβη, κυρίως «γκρίζα», διαφημιστική εκστρατεία! Ωσάν να επρόκειτο για το γεγονός της χρονιάς!

Αντε τώρα να βρούνε ζωτικό χώρο οι, έτσι και αλλιώς, αδύνατες «Παρέες», του Σωτήρη Γκορίτσα! Η υπαρξιακή προσπάθεια του Ντάρεν Αρονόφσκι, «Η πηγή της ζωής»!

Οι «Παρέες», μας μιλάει για μια, τελικά, παρέα, η οποία, μετά από ένα τυχαίο γεγονός, μια δολοφονία στην αυλή του σπιτιού της, γίνεται κομμάτια! «Η πηγή της ζωής», είναι πιο πολύπλοκη. Είναι μια διαχρονική απόπειρα να υμνηθεί, με μεταφυσικό και «φανταστικό» τρόπο, ο έρωτας, η θυσία και το πάθος!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ