Πέμπτη 15 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΑΣΩΝ
Οι «εμπρηστές» του «24» ντύνονται ... πυροσβέστες

Με το ένα χέρι η κυβέρνηση υπογράφει την εφαρμογή της δασοκτόνου πολιτικής της που συμπυκνώνεται στην αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και με το άλλο φτιάχνει σχέδια, προγράμματα και διατάγματα για τη θωράκιση του δασικού πλούτου της χώρας, ενόψει ενός αναμενόμενου πολύ θερμού καλοκαιριού, όπου ο κίνδυνος πυρκαγιών διαφαίνεται απειλητικότερος από κάθε άλλη φορά. Ανακοινώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι κάτι γίνεται στον τομέα της αντιπυρικής προστασίας, προφανώς και λόγω των προεκλογικών αναγκών.

Προχτές, η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα το σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με τα μέτρα αντιμετώπισης του κινδύνου των πυρκαγιών, ενώ χτες, τις βασικές πλευρές αυτού του σχεδιασμού παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Φούρλας.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο φετινός σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη του, πέραν των άλλων, την παρατεταμένη ξηρασία, η οποία, όπως ειπώθηκε, αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιών στις παράνομες χωματερές και στις δασικές περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο από 800 μέτρα και πάνω. Ο υπουργός, επίσης, υποστήριξε ότι ο σχεδιασμός κατά των πυρκαγιών έχει γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, με αποτέλεσμα στις 18 Μάη να είναι γνωστό «ότι κάθε ένας φορέας, ο οποίος είναι αρμόδιος σε διοικητικό επίπεδο - και συμπληρωματικά σε σχέση με το Πυροσβεστικό Σώμα - μπορεί να ασκήσει όλες τις αρμοδιότητες που του αναλογούν και έχει λάβει όλα τα προγραμματισμένα μέτρα μέχρι το τέλος της αντιπυρικής περιόδου».

Για την έγκαιρη προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού στις αρχές Απρίλη συνέρχεται το Κεντρικό Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο συμμετέχουν 12 υπουργεία και φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ έχουν δεσμευτεί τα απαραίτητα κονδύλια που χρειάζονται για την ενίσχυση του αντιπυρικού εξοπλισμού. Επίσης, οι δήμοι και κοινότητες θα λάβουν το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη τα χρήματα που τους αναλογούν για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ