Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλίμα τρομοκρατίας ενόψει των συλλαλητηρίων

«Πολεμική ατμόσφαιρα» και κλίμα τρομοκρατίας καλλιεργεί η κυβέρνηση ενόψει των αυριανών συλλαλητηρίων ενάντια στον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο, προσφέροντας εν λευκώ και προκαταβολικά πλήρη στήριξη στα «επιχειρησιακά σχέδια» της ΕΛΑΣ για την καταστολή των διαδηλώσεων.

Ταυτόχρονα με την εντεινόμενη συκοφαντική επίθεση σε βάρος των φοιτητών που αμφισβητούν και αντιστέκονται στις αντιδραστικές αλλαγές, η κυβέρνηση επιδεικνύει διαρκώς την αποφασιστικότητά της να αντιμετωπίζει με πυγμή και χρήση αστυνομικής βίας τις κινητοποιήσεις για μια δημόσια και δωρεάν παιδεία. Παράλληλα, κινητοποιεί τους «συμμάχους» της, όπως τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Δ. Αρμενάκη, που απέδωσε τη μείωση του τζίρου στα καταστήματα του κέντρο της Αθήνας στις διαδηλώσεις, και το δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη, που ισχυρίστηκε ότι οι διαδηλώσεις «τραυματίζουν την εικόνα της Αθήνας» στο εξωτερικό! Ασφαλώς ο μεγαλύτερος σύμμαχος είναι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που σε καθημερινή βάση ρίχνει το βάρος της στο χτύπημα του αγώνα για την παιδεία.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση κλιμακώνει τη συκοφαντική επίθεση ενάντια στο φοιτητικό κίνημα για τις δήθεν μικρές μειοψηφίες που αντιδρούν στις «αναγκαίες» αλλαγές, προσφέροντας άμεση πολιτική κάλυψη στις δυνάμεις καταστολής. «Δεν υπάρχει κρατική βία στην Ελλάδα»(!), αποφάνθηκε με πάσα σοβαρότητα ο Ε. Αντώναρος όταν κλήθηκε να σχολιάσει, αφ' ενός, τη χρήση χημικών στα δικαστήρια Ευελπίδων και, αφ' ετέρου, τον εξοπλισμό της ΕΛΑΣ με χειροβομβίδες κρότου και λάμψης ή πλαστικές σφαίρες μπογιάς που θα «σημαδεύουν» τους διαδηλωτές. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος απέφυγε ακόμα μια φορά την οποιαδήποτε αναφορά στα σχέδια των δυνάμεων καταστολής, με το επιχείρημα ότι δε θέλει να υπεισέλθει «σε θέματα επιχειρησιακής ετοιμότητας της αστυνομίας»(!), ενώ σε άλλη περίπτωση κάλυψε πλήρως τη χρήση αστυνομικής βίας, υποστηρίζοντας ότι «η αστυνομία στο πλαίσιο των πολύ δύσκολων περιστάσεων στις οποίες καλείται να εκτελέσει το καθήκον της και το έργο της ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο». Ο εκπρόσωπος προσποιήθηκε άγνοια για τα σχέδια της αστυνομίας για χρήση σφαιρών μπογιάς κατά των διαδηλωτών, ενώ ισχυρίστηκε ότι όσοι πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ έχουν υποπέσει σε αδικήματα: «Κανείς ο οποίος δεν προβαίνει σε παραβατικές συμπεριφορές δεν κινδυνεύει σε αυτή τη χώρα», ισχυρίστηκε.

Ο Β. Πολύδωρας είπε στους δημοσιογράφους ότι το μήνυμα που βγαίνει από τη συνεργασία με τον Κ. Καραμανλή, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, είναι «ψυχραιμία και άμυνα», όπου «άμυνα» η κυβέρνηση εννοεί τη στάση της αστυνομίας στο συλλαλητήριο της περασμένης Πέμπτης...

Ενθερμος υποστηρικτής των αντιδραστικών αλλαγών στα ΑΕΙ η Ντ. Μπακογιάννη, δε δίστασε χτες να προσφέρει πλήρη κάλυψη στην αστυνομική βία ενάντια «στην πολύ μικρή μειοψηφία των ανθρώπων που αντιδρά». Μιλώντας στο «Σκάι», η υπουργός Εξωτερικών επιτέθηκε κατά των πανεπιστημιακών που δηλώνουν ότι ο νόμος - πλαίσιο δε θα εφαρμοστεί, ενώ υπερασπίστηκε τον Β. Πολύδωρα λέγοντας ότι «ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να κρατήσει την τάξη». Επιχείρησε πάντως να αποσυνδέσει το θέμα της παιδείας από τις πρόωρες εκλογές, λέγοντας ότι «το θέμα της παιδείας δεν αφορά τις επόμενες εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ