Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Τον καιρό του Πάγκαλου...

Δεν είναι η πρώτη φορά. Ο έξαλλος αντικομμουνισμός του κ. Πάγκαλου αποτελεί δεύτερη φύση του. Δεν υπάρχει κινητοποίηση, συλλαλητήριο, λαϊκή διαμαρτυρία που να μη βγήκε ο Πάγκαλος (ανεξάρτητα αν κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ) για να καταγγείλει ...το ΚΚΕ!

Εδώ είχε φτάσει (Γενάρης 1999) να κατηγορήσει το ΚΚΕ για ...διατάραξη της κοινωνικής ζωής του τόπου (!), με αφορμή ότι το Κόμμα είχε ζητήσει δημοψήφισμα για τη Συνθήκη του Αμστερνταμ! Αίτημα που κατά τον τότε υπουργό Εξωτερικών, συνιστούσε προτροπή σε «οχλοκρατικές διαδικασίες»!

*

Μ' αυτή την έννοια, η περίπτωση Πάγκαλου δεν αφορά τους κομμουνιστές ή, τουλάχιστον, δεν αφορά μόνο αυτούς. Εδώ έχουμε μια απόλυτη απεικόνιση της ορθότητας των λόγων του Μπρεχτ, που έλεγε ότι η «εξόντωση» των κομμουνιστών είναι η τελευταία και μέγιστη συνέπεια μιας αντιδημοκρατικής λαίλαπας, που πριν έχει επιπέσει επί των κεφαλών πολλών άλλων. Και πριν από τους κομμουνιστές, ο κ. Πάγκαλος έχει φροντίσει να κατηγορήσει ότι κινούνται εκτός τόξου νομιμότητας οι αγρότες, οι εκπαιδευτικοί, οι ναυτεργάτες, οι υπάλληλοι της Ιονικής, οι υπάλληλοι της «Ολυμπιακής», οι μαθητές, τώρα οι φοιτητές...

*

Βέβαια, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι εκεί που ο κ. Πάγκαλος «δίνει ρέστα» είναι με το ΚΚΕ. Τέτοιο είναι το πάθος του που, με το μένος του εναντίον του ΚΚΕ, φτάνει να θέτει σε κίνδυνο ακόμα και «αθώους». Οπως για παράδειγμα τον ίδιο τον πρόεδρό του!

Σκεφτείτε: Λέγοντας χτες ότι το ΚΚΕ κινείται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας και ότι ούτε λίγο ούτε πολύ η προτροπή του Κόμματος να μείνει ο νόμος - πλαίσιο ανενεργός συνιστά κατάλυση της δημοκρατίας (!), τότε, χωρίς να το καταλαβαίνει (;) ο κ. Πάγκαλος θέτει εκτός νομιμότητας ακόμα και τον Γιώργο Παπανδρέου! Ο τελευταίος λίγες μέρες πριν (άθελά του βέβαια) είχε δηλώσει: «Ούτως ή άλλως, ο νόμος θα μείνει ανενεργός» («Βήμα», 9/3/2007)!

*

Τι είναι, λοιπόν, αυτό που οδηγεί τον κ. Πάγκαλο να «θολώνει» σε τέτοιο σημείο που βγάζει ακόμα και το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τον αρχηγό του, στην ...παρανομία;

Ως προς αυτό, την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος. Ερωτηθείς πριν από χρόνια τι έχει να απαντήσει σε όσους τον αποκαλούν «εκλεπτυσμένο αντικομμουνιστή» είχε ξεκαθαρίσει με παρρησία:

«Γιατί εκλεπτυσμένος; Είμαι κανονικός αντικομμουνιστής...» (Θεόδωρος Πάγκαλος, «Αυριανή», 1/1/89).

Είχε απόλυτο δίκιο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η... «ασυλία» του ΚΚΕ και τα «άσυλα» του αντικομμουνισμού (2012-03-15 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστής, κανονικός... (2009-05-19 00:00:00.0)
Κάνουν αντικομμουνισμό ζητούν και τα... ρέστα (2009-04-02 00:00:00.0)
Χυδαίος αντικομμουνισμός με τις ευλογίες της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ (2009-03-31 00:00:00.0)
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα Πάγκαλου (2009-03-17 00:00:00.0)
ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ο... ΝΕΟΤΕΡΟΣ (1999-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ