Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Καταλογίζει «άστοχες ενέργειες» στην ηγεσία του ΣΥΝ

Παρέμβαση λίγες μέρες πριν το Συνέδριο με την οποία διαχωρίζει εμμέσως τη θέση του και εκφράζει την αντίθεσή του με «άστοχες ενέργειες» της ηγεσίας του ΣΥΝ, έκανε χτες ο πρώην πρόεδρος Ν. Κωνσταντόπουλος με επιστολή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σ' αυτή αναφέρει πως χρέος των κομμάτων είναι «να επεξεργαστούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την έξοδο από την παραλυτική κρίση» καθώς «είναι επικίνδυνο, για το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, να λειτουργούν τα πάντα διχαστικά και τραυματικά, να μην υπάρχουν περιθώρια διαλόγου και συλλογικών κοινών τόπων, παρά μονάχα να κατακερματίζονται τα πάντα, στα όρια της γενικευμένης παραταξιοποίησης και των ανταγωνισμών της».

Αναφέρει ακόμα πως το ζητούμενο δεν είναι «οι διαχειριστές αδιέξοδων κι εκβιαστικών διλημμάτων» και συμπληρώνει: «Προσωπικά δε θα ήθελα, γιατί πιστεύω πως δεν εκφράζουν ό,τι έχει κατακτήσει στη συνείδηση της κοινωνίας ο ΣΥΝ, άστοχες ενέργειες, που θα εκθέτουν το ΣΥΝ σε κάθε είδους συκοφαντία (... ). Δεν μπορεί ο ΣΥΝ να παγιδεύεται στην εικόνα που του φτιάχνει η επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Ούτε, βεβαίως, να ενοχοποιείται ή να απολογείται ο ΣΥΝ για διάφορες τηλεοπτικές ατάκες της στιγμής, που δεν έχουν καμιά σχέση με πολιτική επιχειρηματολογία και ιδεολογική ανάλυση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ν. Κωνσταντόπουλος εμμέσως επιρρίπτει ευθύνη και στο φοιτητικό κίνημα αλλά και στους πανεπιστημιακούς, επισημαίνοντας την υποχρέωσή τους «να μην εγκλωβιστούν, να περιφρουρήσουν την ουσία των απόψεών τους, των προτάσεών τους και των αγώνων τους, να διαφυλάξουν την καλή μαρτυρία της αγωνίας και των αγώνων τους προς την κοινωνία».

  • Με δήλωσή της η ΚΟΕ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τη δημοσίευση στην «Αυγή» της εκλογικής διακήρυξης για την οποία συγκαλείται το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αναφέροντας πως η ίδια δεν την έχει υπογράψει, καθώς η διαδικασία διαμόρφωσής της δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Καταγγέλλει ακόμα «παραπληροφόρηση που υπάρχει με τη γνωστή μέθοδο των διαρροών, των "ενημερώσεων" και άλλων τεχνασμάτων». Αποσαφηνίζει ότι η ίδια δε θα στηρίξει ένα εγχείρημα του τύπου «ο ΣΥΝ και οι φίλοι του», ενώ κάνει λόγο για «μειωτική αντιμετώπισή της» από διάφορες πλευρές στις οποίες θα απαντήσει «όταν έρθει η ώρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ