Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ, ΓΙΑΤΙ; ΚΑΙ ΤΙ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ;

ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ; «Πού είναι και τι τελικώς αυτοί οι "κουκουλοφόροι" που ο κ. Πολύδωρας προήγαγε σε "αντάρτικο πόλεων" και τα ΜΜΕ έχουν μυθοποιήσει; Ας μη τρελαθούμε ομαδικώς. Οι "κουκουλοφόροι" ήταν πάντοτε εδώ (...) το φαινόμενο των διαδηλωτών με τα μαντίλια στο πρόσωπο είναι παλαιό, όσο σχεδόν και οι διαδηλώσεις (...) στην παρούσα πολιτική συγκυρία οι "κουκουλοφόροι" είναι το ίδιο παρόντες όσο και στο παρελθόν» (ο Α. Καρακούσης στο «ΒΗΜΑ»).

«ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ»! «Πρόκειται για πολύ ευρύτερο κοινωνικό - μητροπολιτικό φαινόμενο, που έχει σχέση με τη βίωση πολλαπλών κοινωνικών αδιεξόδων ενός μεγάλου τμήματος της νεολαίας, το οποίο "φουντώνει" συνεχώς στη χώρα μας το τελευταίο 8μηνο, επειδή η κυβέρνηση τα 'χει κάνει εντελώς "μπάχαλο" στην Παιδεία (...) συγκροτήθηκε ένα φοιτητικό και πανεπιστημιακό κίνημα "άρνησης", εντυπωσιακό, ισχυρό και ανθεκτικό (παρ' όλα τα λάθη του)» (ο Παναγιώτης Παναγιώτου στο «ΕΘΝΟΣ»).

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ «ΚΙΝΗΜΑ» ΟΙ «ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ»... «Μάλλον έχουν μπερδέψει πολλά πράγματα μεταξύ τους. Οι κοινωνικές συνθήκες που δημιουργούν την αντίσταση, έστω και με αυτόν τον τρόπο, υπάρχουν. Οι κουκουλοφόροι είναι δικά μας παιδιά. Και αν δεν μπορούμε να το παραδεχτούμε ας κάνουμε μια προσπάθεια. Κι ας μην ξεχνάμε ότι το σημαντικότερο αγαθό είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» (ο Κ. ΚΥΡ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΜΕΤΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ;... «Ολα δείχνουν πως κι αυτή την εβδομάδα η πρωτεύουσα θα ζήσει έκρυθμες καταστάσεις. Πολλοί αρνητές της δημοκρατικής τάξης θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τη διαμαρτυρία για το νόμο πλαίσιο για να προκαλέσουν έκτροπα» (από το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΠΑΝΤΕΣ»; «Απαντες πλέον θεωρούν πιθανό ένα αιματηρό και μοιραίο περιστατικό. Ενα θύμα να υπάρξει, είτε από την πλευρά των φοιτητών, είτε από την πλευρά των αστυνομικών, τα πνεύματα θα οξυνθούν και η τυφλή βία θα επικρατήσει» (από το κύριο άρθρο στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ