Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Θέλει το στρατό για τις «ασύμμετρες απειλές»

Στρατιωτικές μονάδες στη Λάρισα επισκέφθηκε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πιο ενεργή συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου με πρόσχημα την ...«προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ο Γ. Παπανδρέου μετά τη χτεσινή του επίσκεψη στο Αρχηγείο 1ης Στρατιάς, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, με δηλώσεις του ανέφερε ότι ανέλυσε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την «εξωτερική πολιτική, σε σχέση και με την Αμυνα, που τους αφορά άμεσα». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι στο πρόγραμμα του το ΠΑΣΟΚ καθορίζει τους στόχους που πρέπει να επιτελούν οι Ενοπλες Δυνάμεις.

Στόχοι που όπως καταγράφονται στα κείμενα του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, κινούνται στην κατεύθυνση που υπαγορεύει ο ρόλος του ως κόμμα της «νέας τάξης». Προωθώντας τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κέντρων, στο πρόγραμμά του το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει: «Εκτιμώντας την απειλή και τους κινδύνους ασφάλειας στο σύγχρονο εγγύς και ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον και λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στους οργανισμούς συλλογικής ασφάλειας υιοθετεί πλαίσιο Πολιτικής Εθνικής Αμυνας, που θα εξυπηρετήσει το τρίπτυχο ειρήνη, ασφάλεια και συνεργασία». Την ενεργό συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να την εμφανίσει σαν «φορέα σταθερότητας και ειρήνης» που θα «διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα»!!

Το ΠΑΣΟΚ επίσης, στο πρόγραμμα του θέτοντας τον εαυτό του στη λίστα των «πρόθυμων συμμάχων» των ιμπεριαλιστών αναφέρει ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι «ικανές» για την «αντιμετώπιση κινδύνων από ασύμμετρες απειλές» και να έχουν «δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της χώρας στους Διεθνής Οργανισμούς Συλλογικής Ασφάλειας». Αυτό εξάλλου δήλωσε χτες και ο Γ. Παπανδρέου αναφέροντας ότι «εμείς με το Πρόγραμμά μας έχουμε στόχο τη συνεχή αναβάθμιση της δουλιάς, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης», των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε αυτά να συμβαδίζουν με τις «νεοταξικές» απαιτήσεις.

Παράλληλα, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρεί «χρέος» του να αναλάβει «εκείνες τις διπλωματικές πρωτοβουλίες που δημιουργούν σταθερότητα και ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή». Πρωτοβουλίες που γνωρίζει καλά τόσο ο ίδιος, όσο και το ΠΑΣΟΚ, αφού φρόντισε με τη στάση του να στηρίξει κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά ακόμα και με την αποστολή όπου ...χρειάστηκε στρατιωτικών τμημάτων κατοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ