Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα Πάγκαλου

Σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα προχώρησε την Παρασκευή το απόγευμα στο Ναύπλιο, ο Θ. Πάγκαλος. Οι δηλώσεις του δεν έγιναν κάπου τυχαία, αλλά σε εκδηλώσεις τριών ημερών που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλίου για το Γρ. Φαράκο. Οι εκδηλώσεις αυτές, με τη συμβολή διαφόρων «πρώην», αλλά και με ανακοινώσεις επιστημόνων, δεν ήταν κάτι άλλο παρά ένα μικρό συνέδριο για την ιστορία του ΚΚΕ και γενικότερα για τους κομμουνιστές. Προσπάθησαν να φτιάξουν στα μέτρα τους την ιστορία και ο Θ. Πάγκαλος συνέβαλε τα μέγιστα.

Ο Θ. Πάγκαλος είπε, ότι «εάν καταλάμβανε αυτό το ΚΚΕ τότε την εξουσία, οι συνέπειες θα ήταν, πιστεύω, τραγικές για τον τόπο. Κατ' αρχήν γιατί θα υπήρχε μια ευρύτατη σφαγή αντιφρονούντων, περιλαμβανομένων και μελών και στελεχών του ΚΚΕ. Και μετέπειτα θα ακολουθούσαμε το δρόμο που ακολούθησαν οι υπόλοιπες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και θα ήμασταν σήμερα σε μια αντίστοιχη κατάσταση με αυτές».

Απάντησε και στο... ερώτημα «γιατί θα ήταν αιματηρότατη η εξουσία του ΚΚΕ», λέγοντας: «Γιατί θα ήταν τελείως αφύσικο το καθεστώς αυτό για την ελληνική κοινωνία. Γιατί στην Ελλάδα των μικροϊδιοκτητών και των μικροαστών, όπου οι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής συμβίωσης, νομιμότητας και πειθαρχίας δεν μπορούν να επιβληθούν, όπως καθημερινά διαπιστώνουμε, καταλαβαίνετε ότι η αντίσταση σε ένα τέτοιο καθεστώς θα ήταν πάρα πολύ ισχυρή. Και επομένως και η αντίδραση του καθεστώτος θα ήταν οδυνηρότατη». Ανάμεσα σε άλλα είπε ότι ο «Γρ. Φαράκος είχε πει ότι το ΚΚΕ είχε την πρόθεση να καταλάβει την εξουσία και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό και πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό το πράγμα το ΚΚΕ επισήμως δεν το έχει πει ποτέ».

Με τις πλάτες του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά κάλυψε τον Θ. Πάγκαλο, αφού ο εκπρόσωπος Τύπου του, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, επί της ουσίας απέφυγε να απαντήσει. Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι «δεν πρόκειται να μπει σε μια ιστορική αναδρομή της χώρας μας μετά τον εμφύλιο» και να περάσει σε άλλο θέμα. Τη σκυτάλη πήρε ο ΛΑ.Ο.Σ. ο οποίος σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του σχολίασε: «Για το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ η αυτοκριτική είναι πολυτέλεια»! Το σχόλιο αυτό επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για αντικομμουνιστικό καταμερισμό σε Πάγκαλο - Καρατζαφέρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ