Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Να πλημμυρίσουν σήμερα οι δρόμοι

Εργατοϋπάλληλοι και μικροί ΕΒΕ διαδηλώνουν σήμερα σε όλη τη χώρα, απαιτώντας να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση. Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ομόνοιας, το συλλαλητήριο της Αθήνας

Μάχη - «γροθιά» στην καλοσχεδιασμένη προσπάθεια που κάνει το κεφάλαιο με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του υπηρέτες για να σκύψουν οι εργαζόμενοι το κεφάλι και να φορτωθεί η κρίση στις δικές τους πλάτες, είναι η μάχη που δίνει σήμερα η εργατική τάξη, στα 64 συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Είναι μάχη για να αποκαλυφθούν οι πραγματικές αιτίες της οικονομικής κρίσης. Για να αναδειχτεί όχι μόνο ότι οι εργάτες δεν έχουν καμιά ευθύνη, αλλά και ότι, σήμερα, τώρα, είναι που πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους ακόμα πιο ψηλά, να οργανώσουν την πάλη τους, να περάσουν στην αντεπίθεση.

Να απορρίψουν τη συναίνεση στην οποία προσπαθούν να τους σύρουν οι συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Να διεκδικήσουν αιτήματα που θωρακίζουν τη δουλειά και τη ζωή της εργατικής τάξης μπροστά στην κρίση, βάζοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο της πάλης την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, με βάση τον τεράστιο πλούτο που οι ίδιοι παράγουν. Γι' αυτό σήμερα, η θέση κάθε εργάτη, κάθε εργάτριας, είναι στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ. Εκεί πρέπει να βρεθούν πρώτοι απ' όλους οι μετανάστες, οι γυναίκες, οι νέοι, τους οποίους οι εκμεταλλευτές θέλουν πρώτα εγκλωβισμένους στην τρομοκρατία, στην ηττοπάθεια, στο συμβιβασμό. Να μη μείνει κανείς στο σπίτι, να διαδηλώσει κάθε εργατοϋπάλληλος με την οικογένεια, το συνάδελφό του.

Στην Αθήνα, το ραντεβού έχει δοθεί στις 6 μ.μ., στην Ομόνοια. Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης με την εργατική τάξη απευθύνει στους αυτοαπασχολούμενους και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καλώντας στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Ενώ η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων σε προσυγκέντρωση, στις 5.30 μ.μ., έξω από τα «Hondos Center», στην Ομόνοια. Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα του Βενιζέλου, όπου καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των ΕΒΕ. Στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή.

Οι σημερινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ΠΑΜΕ, του συνεπούς υποστηρικτή και οργανωτή των αγώνων των εργαζομένων. Αποκτούν σοβαρή σημασία και για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα στις 2 Απρίλη. Κανένας δεν «περισσεύει» σε μια τέτοια αναμέτρηση. Δε χωρά αναβολή, δε χωρά επανάπαυση, δε χωρούν αυταπάτες, ούτε για τη σφοδρότητα με την οποία θα εκφραστεί η επίθεση του κεφαλαίου, ούτε για την ευθύνη που αντιστοιχεί σε κάθε εργατοϋπάλληλο. Ολοι με το ΠΑΜΕ! Ολοι σήμερα στα πανεργατικά συλλαλητήρια του ταξικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ