Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ξένοι πράκτορες και υπηρεσίες στην Ελλάδα

Κλιμάκια και ομάδες πρακτόρων από το εξωτερικό έρχονται πάλι στη χώρα μας. Με πρόσχημα την πάταξη της λεγόμενης τρομοκρατίας, αναλαμβάνουν να εκσυγχρονίσουν και να οργανώσουν τους κρατικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς. Σύμφωνα με δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, Βρετανοί «ειδικοί» της Σκότλαντ Γιαρντ βρίσκονται στην Ελλάδα, προκειμένου να αναλάβουν το έργο της αναδιάρθρωσης της «αντιτρομοκρατικής».

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες μέρες ο γγ Δημόσιας Τάξης, Κ. Μπίτσιος, είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου συζήτησε με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Μεγάλης Βρετανίας. Εξάλλου, την περασμένη Παρασκευή, συναντήθηκε με την σύμβουλο της πρεσβείας των ΗΠΑ Ντέμπορα Μακάρθι και συζητήθηκε το θέμα της «αντιτρομοκρατικής» συνεργασίας. Βέβαια, οι κάθε λογής «σύμβουλοι» και πράκτορες δεν είχαν φύγει ποτέ από τη χώρα μας, ωστόσο, εκμεταλλευόμενοι τη δράση της λεγόμενης τρομοκρατίας, έκαναν, κατά καιρούς, αισθητή τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα. Οπως πριν από λίγα χρόνια, που Βρετανοί πράκτορες διεξήγαγαν ...φιλικές ανακρίσεις σε Ελληνες πολίτες, προσπαθώντας να αντλήσουν πληροφορίες για θέματα τρομοκρατίας. Ετσι, δεν είναι περίεργο που ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ερωτώμενοι για το ...έργο των Βρετανών αξιωματικών, υπογραμμίζουν πως η έλευσή τους στη χώρα μας ήταν προγραμματισμένη και εντάσσεται στα πλαίσια των διεθνών και διμερών συμφωνιών συνεργασίας για θέματα οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας. Συμφωνίες, που για μια ακόμα φορά αποδείχνουν πως η χώρα μας αποτελεί πεδίο ...ένδοξης δράσης ξένων μυστικών και μη υπηρεσιών. Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε την παρουσία των αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ, ενώ ο βαθμός και ο τρόπος συνεργασίας θα οριστούν από την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Καθημερινή», για τη στενότερη «συνεργασία» των δύο υπηρεσιών, υπήρξε παρέμβαση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένεται στην Αθήνα ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιαρντ Ιαν Μπλερ, ενώ ο Χ. Καλαματιανός, αξιωματικός της βρετανικής υπηρεσίας, αναλαμβάνει πάλι τα καθήκοντα συνδέσμου των Βρετανών με την ΕΛ.ΑΣ. Στο ίδιο ρεπορτάζ αναφέρεται πως την περασμένη Πέμπτη, σε σύσκεψη στη ΓΓ Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ. Μαρκογιαννάκη, συμμετείχαν στελέχη της ΕΥΠ και της «αντιτρομοκρατικής» με στόχο τη «διακλαδική συνεργασία» και το συντονισμό στελεχών και υπηρεσιών στο «αντιτρομοκρατικό» έργο.

Στο κυριακάτικο φύλλο της, η εφημερίδα «Το Βήμα» αναφέρει ότι οι διωκτικές αρχές φοβούνται ότι με την τελευταία προκήρυξή του ο «Επαναστατικός Αγώνας», ουσιαστικά, «ορίζει την αρχή μιας νέας "ενότητας" επιθέσεων από τη νέα γενιά τρομοκρατών». Παράλληλα, υποστηρίζει πως αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το σενάριο να υπάρχουν κοινά πρόσωπα στην καθοδηγητική ομάδα του «ΕΛΑ-1η ΜΑΗ» και του «Επαναστατικού Αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ