Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
Αγριος ξυλοδαρμός νεαρού Αφγανού μετανάστη

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τον Υπουργό Εσωτερικών, με θέμα τον άγριο ξυλοδαρμό 24χρονου Αφγανού μετανάστη από αστυνομικές δυνάμεις, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Πρωτούλης, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Αντώνης Σκυλλάκος. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Τα κρούσματα απροκάλυπτης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας απέναντι σε μετανάστες έχουν γίνει πια συχνό φαινόμενο στους δρόμους της Αθήνας. Με την αιτιολογία της εξακρίβωσης στοιχείων, ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν πάνω τους όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, οι μετανάστες προσάγονται βίαια στα αστυνομικά τμήματα, όπου γίνονται θύματα βάναυσης αστυνομικής συμπεριφοράς, μέχρι και ξυλοδαρμού.

Την Τρίτη 3 Μάρτη, στο ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα, οδηγήθηκε ένας Αφγανός μετανάστης και κρατήθηκε για αναγνώριση στοιχείων επί 3 ώρες στο ΑΤ, όπου οι αστυνομικοί τον χτύπησαν άγρια στο πρόσωπο και στο σώμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Παρόμοια φαινόμενα βάναυσης μεταχείρισης με ξυλοδαρμούς και τρομοκράτηση των μεταναστών εργατών στη χώρα μας είναι σχεδόν καθημερινά και εντάσσονται στη συνολικότερη επίθεση που δέχεται η εργατική τάξη, η οποία παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις με οξυμένα κρούσματα βίας και αυταρχισμού.

Πολιτικές ευθύνες βαραίνουν τόσο τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα που θωρακίζουν την εκμετάλλευση των μεταναστών, την κακοποίησή τους από κάθε λογής κατασταλτικό μηχανισμό, χωρίς ίχνος κρατικής μέριμνας για το άσυλο και τις συνθήκες διαβίωσής τους, τη στιγμή που η κατάσταση και τα προβλήματα συνεχώς οξύνονται.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει και σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να σταματήσουν αμέσως τέτοια βάναυσα και απαράδεκτα φαινόμενα καθώς και για την τιμωρία των υπευθύνων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ