Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΛΑΟΣ
Λένε ναι και στα «φρουτάκια»

Σε διαδικασίες «συμμόρφωσης» με το κοινοτικό δίκαιο πρόκειται να μπει η εθνική νομοθεσία για τυχερά ηλεκτρονικά παιγνίδια, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας Αντώνη Μπέζα.

Απαντώντας σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδη, υποστήριξε ότι ο ισχύον νόμος της καθολικής τους απαγόρευσης τυχερών και ψυχαγωγικών παιγνιδιών (εκτός των χώρων των καζίνο) - σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου - προσκρούει στις αρχές «για την ελεύθερη κυκλοφορία των εμπορευμάτων» και «την ελευθερία εγκατάστασης και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών» και έχει επιβληθεί πρόστιμο 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οπως είπε ο υφυπουργός, «η χώρα μας είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει το καθεστώς λειτουργίας των παιγνίων γενικότερα» και να αντικαταστήσει το ισχύον πλαίσιο με ένα που «θα συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο κοινοτικό δίκαιο». Για το λόγο αυτό έχει συσταθεί άλλωστε και «ειδική ομάδα εργασίας στο υπουργείο Οικονομίας». Εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Μ. Βορίδης υποστήριξε ότι πρέπει να αλλάξει το καθεστώς τόσο για τα ψυχαγωγικά όσο και για τα τυχερά παιγνίδια στην κατεύθυνση του να επιτραπούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ