Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΚΥΠΡΟΥ
Αξιώνουν άμεση «λύση» του Κυπριακού

Κοινή παρέμβαση για το Κυπριακό αποτόλμησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες Ελλάδας, Τουρκίας και Κύπρου, στη βάση των στενών επιχειρηματικών συμφερόντων τους, απαιτώντας ουσιαστικά να έχει λήξει το θέμα όπως - όπως και μάλιστα μέσα στο 2009.

Σημειωτέον ότι στο κοινό ανακοινωθέν τους δεν κάνουν καμία αναφορά για τον τρόπο επίλυσης του θέματος, αλλά και για τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων του ΟΗΕ.

Η κοινή θέση τους προέκυψε στη συνάντηση που είχαν οι επικεφαλής των οργανώσεων: ΣΕΒ (εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο Θ. Λαβίδα). Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ). Σύνδεσμος Τουρκοκυπρίων Επιχειρηματιών (ISAD. Τουρκικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών (TUSIAD) στις 12 του Μάρτη στη Λευκωσία.

Οι τέσσερις οργανώσεις των κεφαλαιοκρατών, ενωμένες για την εξυπηρέτηση των κοινών συμφερόντων τους, «καλούν τις δύο κοινότητες της Κύπρου να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις σε κλίμα εμπιστοσύνης για να επιτύχουν μια συνολική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού προβλήματος». Καλούν να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια «για να συμφωνήσουν επί αλλαγών, καλύπτοντας όλες τις πτυχές μιας συνολικής λύσης το ταχύτερο δυνατό». Εκφράζουν την ελπίδα ότι «οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου, θα συμβάλουν να επιτευχθεί αυτή τη χρονιά μια αποδεκτή λύση του χρονίζοντος προβλήματος στην Κύπρο». Τέλος, «υπογραμμίζουν ότι το κίνητρο για την οικονομική ανάπτυξη της ενιαίας Κύπρου εξαρτάται από την οικονομική ενοποίηση της νήσου. Θεωρούν ότι οποιαδήποτε ευκαιρία επίλυσης του ζητήματος δε θα πρέπει να χαθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ