Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Και νέοι κατασταλτικοί μηχανισμοί

«Ειδικές επιχειρησιακές παρεμβάσεις της ΕΛ.ΑΣ.», οι οποίες θα γίνουν «αισθητές» στο αμέσως επόμενο διάστημα, προανήγγειλε χτες ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος. Με πρόσχημα τα επεισόδια και τις ζημιές σε προθήκες καταστημάτων και αυτοκίνητα, που έκαναν ομάδες κουκουλοφόρων την περασμένη Παρασκευή στο Κολωνάκι, η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλει αυταρχικότερα και κατασταλτικότερα μοντέλα αστυνόμευσης, με τη δημιουργία ταχυκίνητων ομάδων επέμβασης σε κέντρο της Αθήνας. Ετσι, με την ενίσχυση της καταστολής και τα αστυνομοκρατικά μέτρα στέλνει «μήνυμα» αυταρχισμού στην κοινωνία, ενόψει της οικονομικής κρίσης που πλήττει πλατιά λαϊκά στρώματα.

Αλλωστε, με δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκης, έχει «στοχεύσει» τις ατομικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα, αφού έχει διακηρύξει ότι «από την ώρα που κινδυνεύουν πολλά αγαθά ...ενδεχομένως να χρειαστεί να στερηθούμε κάποια πράγματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερα προβλήματα» . Φροντίζοντας, λοιπόν, για τη στέρηση αυτών των ...πραγμάτων, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. θα οργανώσει 30 ταχυκίνητες μονάδες άμεσης επέμβασης των δώδεκα ατόμων, οι οποίες θα ενεργούν άμεσα και «αποτελεσματικά» όπου διασαλεύεται η ...δημοσία τάξις. Αυτές θα προστεθούν στα ΜΑΤ και στις ομάδες των πεζών περιπολιών, που θα «αστυνομεύουν» με σκύλους το κέντρο της Αθήνας. Αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές οι δυνάμεις θα χρησιμοποιούνται και σε μέτρα τάξης. Τα τελευταία αφορούν τις διαδηλώσεις συνδικάτων, συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων που συνοδεύονται κάθε φορά από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις όταν πορεύονται στο κέντρο της Αθήνας.

Το μέτρο της οργάνωσης των ταχυκίνητων μονάδων αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οι ομάδες αυτές θα συνεργάζονται στενά και με αστυνομικούς με πολιτικά, ενώ αποφασίστηκε να «τονωθούν» τα δίκτυα πληροφοριών της Ασφάλειας. Αλλωστε, αυτά είναι που δίνουν τις πληροφορίες στις ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., για να εκδηλωθεί το κατασταλτικό τους έργο. Εξάλλου, θα ενισχυθούν με προσωπικό τα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας. Σε αυτά τα μέτρα θα προστεθούν τα οχήματα ρίψης νερού, αλλά και οι κάμερες ασφαλείας που είχε εφοδιαστεί η χώρα μας την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στόχος της κυβέρνησης είναι να επαναλειτουργήσουν όσες δε λειτουργούν σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ