Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Δεν υπάρχουν κοινοί στόχοι για κεφάλαιο και εργάτες

Στους εργαζόμενους στο μηχανοστάσιο της ΕΘΕΛ μίλησε χτες το μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ

Σε μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων στο μηχανοστάσιο της ΕΘΕΛ μίλησε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Αφού σημείωσε την επιτυχία του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, κάλεσε τους εργάτες να γνωριστούν με τις Αποφάσεις του Συνεδρίου, που δεν αφορούν μόνο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, αλλά όλη την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους, τη νεολαία. Είναι αποφάσεις για την αντιμετώπιση του σήμερα, αλλά με βάση αυτές το ΚΚΕ παλεύει για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού, αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, στον αγώνα για τη λαϊκή εξουσία.

Μιλώντας για την καπιταλιστική κρίση, κρίση υπερκερδών των μονοπωλίων και υπερπαραγωγής, το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Οι εργάτες, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει τη μεγάλη κερδοφορία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σήμερα, δεν πρέπει να πληρώσουν ξανά οι εργάτες. Δεν χρωστάνε σε κανέναν και τίποτα. Αντίθετα, σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι εργαζόμενοι να σηκώσουν το ανάστημά τους. Να αγωνιστούν οργανωμένα, συνειδητά μέσα από τις γραμμές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Να μην αποδεχτούν τη μείωση των ημερών εργασίας, να μην αποδεχτούν καμιά μείωση, καμιά περικοπή των εισοδημάτων τους.

Να οργανωθούν, να συμβάλουν στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να δράσουν, ώστε να συμβάλουν ουσιαστικά στην αλλαγή των συσχετισμών, από το πρωτοβάθμιο σωματείο, μέχρι την κορυφή, στην ενίσχυση του ταξικού κινήματος».

Να καταδικαστεί ο ευρωμονόδρομος

Ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι, το ΚΚΕ δεν αποκαλύπτει απλά την πολιτική της ΕΕ, της πλουτοκρατίας και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Καλεί τους εργάτες, όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να καταδικάσουν τα κόμματα του δικομματισμού τη ΝΔ που είναι ο πρώτος αντίπαλός τους. Να δουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, που έχει τεράστια ευθύνη, όχι μόνο για την κυβερνητική του θητεία, αλλά και για τη σημερινή του πολιτική που προωθεί δραστήρια τις επιλογές της ΕΕ, των πολυεθνικών.

Για τον ΣΥΝ και τον ΛΑ.Ο.Σ., υπογράμμισε ότι συμφωνούν στα βασικά, στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα που αποφασίζονται στην ΕΕ και ασκούν κριτική - όπως ο ΣΥΝ - σε δευτερεύοντα, διαδικαστικά, θέματα, ενώ συνεχίζουν να συμφωνούν. Για τον ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε τον κούφιο δήθεν αντιαμερικανισμό του, τη στιγμή που στηρίζει το κεφάλαιο και την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής κρίσης.

Υπογράμμισε ότι μονόδρομος είναι η οργάνωση και η ταξική πάλη των εργατών και όλων των εργαζομένων και της νεολαίας. «Είναι υποκριτικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι "εθνική" πρόκληση, "εθνικός" στόχος η αντιμετώπιση της κρίσης», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής. «Η ΟΝΕ, η σύγκλιση ήταν το ίδιο "εθνικοί" στόχοι πριν κάποια χρόνια. Ολα αυτά είναι στόχοι του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας και των δυνάμεων του δικομματισμού, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι ίδιοι οι στόχοι των εργατών με τους στόχους της αστικής τάξης. Οι εργαζόμενοι είναι στην άλλη όχθη. Είναι απέναντι από τους κεφαλαιοκράτες και η πάλη είναι ανειρήνευτη».

Κλείνοντας την ομιλία του, το στέλεχος του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ να πρωτοστατήσουν στο συλλαλητήριο στις 17 Μάρτη και να πάρουν μέρος μαζικά με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην απεργία τής 2 του Απρίλη. Να συνεχίσουν και να εντείνουν την πάλη τους, οργανωμένα, συνειδητά, από τις γραμμές του ταξικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ