Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Οδηγός τους οι ανάγκες της πλουτοκρατίας

Σχόλια του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος για την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βέροια και για τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΚΤ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βέροια, σε σχόλιό του τονίζει:

«

Με κούφιες διακηρύξεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει ότι η πολιτική του είναι το ίδιο επικίνδυνη για το λαό όσο και αυτή της ΝΔ. Και οι δύο έχουν τον ίδιο οδηγό: Τις ανάγκες της πλουτοκρατίας που εκφράζει με αντιδραστικές κατευθύνσεις η ΕΕ».

Σε άλλο σχόλιό του, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ γνωρίζει και συμφωνεί με τα νέα χειρότερα αντιλαϊκά μέτρα που έχει επεξεργαστεί η ΕΕ στο όνομα της κρίσης, για να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλίων, όπως μισή δουλειά - μισή ανεργία, μειώσεις μισθών, αντιασφαλιστικά μέτρα, 65ωρο, παριστάνει ότι τα αγνοεί. Την ίδια στιγμή, τα προτείνει ως σχέδιο του ΠΑΣΟΚ. Σε αυτά εντάσσεται και η "πράσινη ανάπτυξη", βασική κατεύθυνση της ΕΕ για να στηριχθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων της.

Ο λαός πρέπει να τιμωρήσει τα κόμματα της ΕΕ και για τα ψέματα που του είπαν και για αυτά που του λένε τώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ