Τρίτη 17 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τη σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής

Τα τεράστια προβλήματα στο ΤΕΙ Πειραιά ανέδειξαν με τις μαρτυρίες τους οι σπουδαστές κατά τη χτεσινή περιοδεία του Γ. Πρωτούλη

Η σφραγίδα της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ, της πολιτικής της υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της Παιδείας, είναι ανάγλυφη και στο ΤΕΙ Πειραιά. Για αρκετούς σπουδαστές - που πέρασαν στο δεύτερο εξάμηνο - χτες ήταν πρώτη μέρα μαθήματος. Από την είσοδό τους στην πύλη των ΤΕΙ κατάλαβαν ότι οι σπουδές είναι υποβαθμισμένες, με στόχο το πτυχίο που θα πάρουν να είναι επί της ουσίας διαβατήριο για να γίνουν φτηνοί, ευέλικτοι και πειθήνιοι απασχολήσιμοι στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Η χτεσινή περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) έφερε στην επιφάνεια τα τεράστια προβλήματα της σχολής. Οι σπουδαστές στα αμφιθέατρα και στους διαδρόμους έδωσαν μια εικόνα της κατάστασης που αντιμετωπίζουν, ενώ στη συζήτηση αναδείχτηκε ξεκάθαρα ο δρόμος του αγώνα που πρέπει να ακολουθήσουν.

Στο Τμήμα των Ηλεκτρονικών, όπως είπαν οι σπουδαστές: «Δεν υπάρχουν αναλώσιμα υλικά», «πρόσφατα έβαλαν έγχρωμες οθόνες, μέχρι χτες ήταν ασπρόμαυρες! Ομως και πάλι ο εξοπλισμός στα εργαστήρια παραμένει πεπαλαιωμένος», «δεν χωράνε όλα τα παιδιά στα εργαστήρια, με αποτέλεσμα πολλοί σπουδαστές να χάνουν εξάμηνα», «η εργασία του 6μήνου μας στοιχίζει 50, 60 ευρώ ή και παραπάνω επειδή δεν υπάρχουν υλικά και τα βάζουμε εμείς», «το 70% των καθηγητών στα εργαστήρια είναι έκτακτοι, ωρομίσθιοι».

Στο Τμήμα Συστημάτων, όπως είπε σπουδαστής, «πρόσφατα αναγκάστηκε να παραιτηθεί καθηγητής επειδή δεν υπήρχε ο κατάλληλος εξοπλισμός», ενώ «στο εργαστήριο το ίδιο δίωρο δύο διαφορετικά τμήματα κάναμε δύο διαφορετικά μαθήματα»! Βέβαια, μέσα το ΤΕΙ οι ιδιώτες ήδη έχουν πάρει θέση: Εργολάβος έχει αναλάβει την καθαριότητα, ιδιώτης το κυλικείο, ενώ έχει δημιουργηθεί και ιδιωτικό βιβλιοπωλείο, το οποίο κάνει διανομή βιβλίων, δωρεάν προς το παρόν...

Την εικόνα του ΤΕΙ συμπληρώνουν οι παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Η ΔΑΠ έχει αναρτήσει αφίσες μέσα από τις οποίες πλασάρει τη λογική: «Μην αγωνίζεσαι, γίνε καπάτσος, μάθε να σέρνεσαι να αξιοποιείς καταστάσεις, βάλε το βύσμα, το μέσο για να βολευτείς», όπως σχολίασε ο Γ. Πρωτούλης. Η δε ΠΑΣΠ καλούσε τους σπουδαστές με αφίσα της να «ξεδώσουν» στον «Γονίδη»!

Η απάντηση σε αυτά δόθηκε από τις δυνάμεις της ΠΚΣ και την Επιτροπή Αγώνα που έχουν συγκροτήσει. Αμέσως μετά την περιοδεία, έγινε η δεύτερη σύσκεψη της Επιτροπής. Οι σπουδαστές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους, οργανωμένα, με το πανό τους, στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και στην απεργία στις 2 Απρίλη, καθώς και να συμμετέχουν στην περιφρούρηση της απεργίας στους χώρους δουλειάς όπου δουλεύουν συνάδελφοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ