Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ ΓΙΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΩΝ
Να σταματήσει ο ληστρικός τζόγος

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Ορέστης Κολοζώφ

Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων, με αφορμή την υπόθεση του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων, η οποία σύμφωνα με το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ προς τον πρωθυπουργό, «είναι η κορυφή του παγόβουνου», η οποία «ασφαλώς και πρέπει να διερευνηθεί και να καταλογιστούν ευθύνες».

«Αφού επί δεκαετίες τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων εξανεμίζονταν με τις άτοκες καταθέσεις στις τράπεζες και τη χρησιμοποίησή τους από το κράτος προς όφελος των επιχειρηματιών, τώρα με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί, τόσο από την προηγούμενη, όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, ρίχνονται στον τζόγο του χρηματιστηρίου για να τα "αξιοποιήσουν" οι τράπεζες και οι μεγάλες εισηγμένες εταιρείες. Η πολιτική αυτή οδηγεί στην αφαίμαξη των αποθεματικών των Ταμείων, που είναι χρήματα των εργαζόμενων, από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γι' αυτό το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί να σταματήσει αμέσως το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων στο χρηματιστήριο και να καλυφθούν οι σχετικές απώλειες» σημειώνει ο βουλευτής του ΚΚΕ και ρωτάει τον πρωθυπουργό εάν οι κυβέρνηση προτίθεται, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, να καταργήσει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι των ταξικών δυνάμεων πραγματοποίησαν την περασμένη Πέμπτη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, όπου ορίστηκε συνάντηση με τον Σ. Τσιτουρίδη για μεθαύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ