Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»
Φοβούνται τη δράση του ΠΑΜΕ

Μέσα σε ένα όργιο τρομοκρατίας και εκβιασμών από την εργοδοσία, με συνεργό τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό, οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, υποχρεώθηκαν, με πραξικοπηματικό τρόπο, να οδηγηθούν ξανά σε εκλογές, δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες, προκειμένου να εκλεγεί διοίκηση στο Σωματείο τους κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πολυεθνικής «Φίλιπς Μόρις», αγοράστρια του εργοστασίου. Οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΑΠ (ΣΥΝ) και ένα μέρος της ΔΑΚΕ κατέβηκαν με κοινό ψηφοδέλτιο προκειμένου να πλήξουν την παράταξη της «Αμεσης Δημοκρατίας» που υποστηρίζει το ΠΑΜΕ και την οποία στις εκλογές του Δεκέμβρη την είχαν επιβραβεύσει οι εργαζόμενοι για τη συνεπή αγωνιστική της στάση, δίνοντάς της με την ψήφο τους τρεις αντιπροσώπους στη διοίκηση από έναν που είχε πριν.

Ωστόσο, παρά τους μηχανισμούς που στήθηκαν -είναι χαρακτηριστικό ότι έφεραν και εργαζόμενους από το εργοστάσιο του Αγρινίου για να ψηφίσουν που δεν ήταν γραμμένοι στους καταλόγους - η ΑΔ κατάφερε να πάρει 116 ψήφους (έχασε δηλαδή μόλις 20 ψήφους) και δύο έδρες στη διοίκηση. Το «μέτωπο» των τριών παρατάξεων πήρε 453 ψήφους και 8 έδρες, ενώ η παράταξη της ΑΣΠ (ένα μέρος της ΔΑΚΕ) πήρε 82 ψήφους και 1 έδρα.

Ο Αν. Βανδώρος από την ΑΔ αφού κατήγγειλε τα όσα διαδραματίζονται στο εργοστάσιο όπου συνδικαλιστές των τριών παρατάξεων είναι παράλληλα και προϊστάμενοι, ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τον αγώνα ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας σε βάρος των κατακτήσεών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ