Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΗΤΡΩΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΩΝΗΣ
Νέες ρυθμίσεις προς όφελος των εργολάβων

Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση θα χειροτερέψει τους όρους δουλιάς στη Ζώνη
Ο νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση θα χειροτερέψει τους όρους δουλιάς στη Ζώνη
Το νομοσχέδιο για το Μητρώο Ναυπηγοεπισκευαστικών Εταιρειών, που στο όνομα του ανταγωνισμού χαρίζει ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και δεν παρέχει καμία διασφάλιση για τα εργασιακά δικαιώματα, θεσμοθετώντας ένα χαοτικό καθεστώς, καταψήφισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ.

Η κυβέρνηση καταργεί τον προηγούμενο νόμο για το Μητρώο, επισήμανε χαρακτηριστικά η εισηγήτρια του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και με το νομοσχέδιό της «καταργεί τα κριτήρια ένταξης στο μητρώο» και γίνονται «όλα χύμα». Συνέχισε τονίζοντας πως «το ψητό είναι οι ασφαλιστικές εισφορές που χρωστάνε» οι εργοδότες, σημειώνοντας ότι το μήνυμα που δίνει η κυβέρνηση, παρέχοντας νέα αναστολή, είναι πως «όποιος πληρώνει είναι βλάκας».

Αναφερόμενη συνολικά στις πολιτικές που ακολουθήθηκαν για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, η Ελπίδα Παντελάκη σημείωσε πως «ήταν πάνω από 30 χιλιάδες εργαζόμενοι και σήμερα είναι 7 χιλιάδες», μιλώντας για «ξένες εταιρείες που κάνουν κουμάντο στα ναυπηγεία», ενώ δεν υπάρχει κλαδική πολιτική. Οπως είπε, το ΚΚΕ προτείνει «ενιαίο εθνικό σχεδιασμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας» με τη «δημιουργία υποδομών» και «μελέτη προγραμμάτων ναυπήγησης» προς όφελος των λαϊκών αναγκών.

Επιχειρώντας να στηρίξει το νομοθέτημα, ο εισηγητής της ΝΔ Θαλασσινός Θαλασσινός είπε ότι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τις ασφαλιστικές εισφορές δίνουν «ανάσα στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα» κι αυτό θα έχει «θετική επίπτωση στις θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ