Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο «κόκκινο» η λειτουργία του «Αγία Ολγα»

Στη Βουλή οι τεράστιες ελλείψεις σε υποδομή και προσωπικό, που δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες για εργαζόμενους και ασθενείς

Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Αγία Ολγα»
Στιγμιότυπο από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων του «Αγία Ολγα»
Τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Νέας Ιωνίας «Αγία Ολγα» έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης με Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Οπως υπογραμμίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ, το νοσοκομείο καλύπτει μια τεράστια περιοχή στη Βορειοδυτική Αθήνα, με εκτεταμένα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η όποια ανάπτυξή του επιβλήθηκε με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων και του λαού της περιοχής παρά τις αντιδράσεις μεγάλων συμφερόντων.

«Η κατάσταση σήμερα στο νοσοκομείο -τονίζει ο Π. Κοσιώνης- έχει φτάσει στο απροχώρητο σαν αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, αφού οι ελλείψεις προσωπικού έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αγγίζοντας κυριολεκτικά τα όρια επικινδυνότητας, σε τμήματα όπως η αιμοδοσία ή στην καρδιολογική μονάδα μία νοσηλεύτρια για 5 κρεβάτια στη βάρδια, μία νοσηλεύτρια με ένα βοηθό θαλάμου για 25 ασθενείς, εκ των οποίων οι 5 μόνιμα σε ράντζο στην ψυχιατρική κλινική, ενώ μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό χρωστούνται 3.000 ρεπό. Δικαιώματα όπως τα ωράρια μητέρας και άλλα είναι σε διωγμό. Παρά τις ανάγκες προληπτικής ιατρικής ο καινούριος μαστογράφος που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο πρακτικά θα μείνει εκτός λειτουργίας, λόγω των τεράστιων ελλείψεων και σε παραϊατρικό προσωπικό».

Απαράδεκτες συνθήκες

«Οι ελλείψεις κρεβατιών και σε υποστηρικτικούς χώρους, σε κλινικές όπως η καρδιολογική και η ορθοπεδική, και όχι μόνο, είναι απαράδεχτες, ενώ την ίδια στιγμή εδώ και 17 χρόνια παραμένει αναξιοποίητο το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πτέρυγας μετά το άνοιγμα της νέας, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε ομολογηθεί από επίσημα χείλη, ότι η λεγόμενη δωρήτρια αντιτίθεται στην ανάπτυξη της παλιάς για να ακούγεται μόνο το όνομά της. Πράγμα που ενισχύθηκε με το διορισμό του εκπροσώπου της ως υποδιοικητή του νοσοκομείου και τη μετονομασία του σε "Κωνσταντοπούλειο", παρά την εκφρασμένη αντίθεση των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, εντείνοντας δικαιολογημένα τις ανησυχίες των εργαζόμενων για την πορεία του νοσοκομείου», επισημαίνει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Με βάση τα παραπάνω, ρωτά τον υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις ανάγκες ανάπτυξης του νοσοκομείου. Αλλά και αν θα πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να αρχίσουν άμεσα και ολοκληρωθούν οι εργασίες αξιοποίησης της παλιάς και επέκτασης της καινούριας πτέρυγας με βάση τις ήδη υπάρχουσες ολοκληρωμένες μελέτες. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη τρίωρη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του «Αγία Ολγα» (8 π.μ - 11 π.μ).

Για το Νοσοκομείο Κέρκυρας

Με άλλη Επίκαιρη Ερώτηση, ο βουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κέρκυρας, απαιτώντας τις αναγκαίες πιστώσεις για να δοθεί άμεσα λύση. Λόγω των ελλείψεων, οι δυο παθολογικές κλινικές ουσιαστικά έχουν συγχωνευτεί, στο χειρουργικό και παθολογικό στη βραδινή βάρδια η αναλογία είναι ένας νοσηλευτής/τρια για 30 ασθενείς, οι τεχνικές υπηρεσίες είναι αποδυναμωμένες και οι γιατροί φτάνουν να κάνουν περισσότερες από δέκα εφημερίες το μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ