Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΕ ΟΤΕ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥΣ
Πρόταση στα μέτρα της εργοδοσίας

Μακριά από τις ανάγκες των 1.500 εργαζομένων τα μέτρα που προτείνει η πλειοψηφία

Καθαρό εμπαιγμό των 1.500 και πλέον συμβασιούχων αποτελεί η κοινή πρόταση που αναμένεται να καταθέσουν στη διοίκηση του Οργανισμού οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ), ΑΣΕ, «Ακομμάτιστοι» στην ΟΜΕ ΟΤΕ για τη δήθεν μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Η ΔΑΚΕ υιοθέτησε «διαφορετικές» προτάσεις, αλλά στην ίδια λογική.

Η πρότασή τους βάζει εμπόδια αντί να διευκολύνει τη μετατροπή της σύμβασής τους σε αορίστου χρόνου. Θέτει κριτήρια όπως «πάγιες και διαρκείς ανάγκες», ή τη θετική «αξιολόγηση όλων των ιεραρχικών προϊσταμένων τους». Ουσιαστικά παραδέχονται ότι πολλοί έκτακτοι θα αποκλειστούν και προτείνουν να μεταφερθούν σε άλλο έργο όσοι δεν πετύχουν τη μετατροπή των συμβάσεών τους και είναι πολλά χρόνια στον Οργανισμό, να ανανεωθούν σε κάποιους οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου για τη συμπλήρωση του χρόνου συνταξιοδότησης, να χρησιμοποιηθούν ειδικά προγράμματα που αφορούν όρια ηλικίας και ειδικές πολιτικές απασχόλησης.

Οι ίδιες οι παρατάξεις προτείνουν για όσους η σύμβασή τους μετατραπεί να μην τους καταβληθούν αναδρομικές αποδοχές. Μάλιστα, σε προηγούμενη πρόταση που τελικά απέσυραν ανέφεραν: «Η διοίκηση του ΟΤΕ θα προβεί στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί κάθε διεκδίκηση καταβολής αναδρομικών αποδοχών ή άλλων αξιώσεων από μέρους όσων προσληφθούν»!

Την πρότασή τους κατήγγειλε η ΕΣΚ ΟΤΕ προτείνοντας τη μετατροπή όλων των συμβάσεων (και αυτών που έχουν πρόσφατα απολυθεί) σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά απόλυση. Κατάργηση της μορφής των εκτάκτων. Ενταξη όλων στα μισθολογικά κλιμάκια και χρονοεπίδομα όπως και στο μόνιμο προσωπικό, 1.300 ευρώ κατώτερο εισαγωγικό μισθό για όλους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, επαναφορά των διατάξεων του Γενικού Κανονισμού που προστατεύουν τη μονιμότητα και ισχύ τους για όλους, και άλλα.

Στο μεταξύ, προχωρώντας σε ακόμα μία αποσπασματική κινητοποίηση για το ζήτημα της αντεργατικής τροπολογίας που ψήφισε το περασμένο Δεκέμβρη η κυβέρνηση της ΝΔ, η πλειοψηφία της ΟΜΕ ΟΤΕ κήρυξε για σήμερα το μεσημέρι τρίωρη στάση εργασίας μόνο στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, προκειμένου να εμποδιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων, όπου θα προσαρμοστεί το καταστατικό του Οργανισμού σύμφωνα με την τροπολογία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ