Τετάρτη 14 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Φουμάρουν αντεργατικό καπνό

Μια κινητοποίηση στα σύνορα, στους Ευζώνους, έστησαν η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ για να ικανοποιήσουν η κάθε μία τις επιδιώξεις της, με πρόσχημα τα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν χιλιάδες καπνεργάτες, που πετιούνται στα αζήτητα μετά το κλείσιμο ή τη μετεγκατάσταση των βιομηχανιών στις γειτονικές χώρες. Την κινητοποίηση οργάνωσε η διασπαστική Ομοσπονδία που στήθηκε και έχει ηγεσία φιλική προς τον υπουργό Απασχόλησης.

Οπως διαφάνηκε και από το πλαίσιο των αιτημάτων που προβλήθηκε και το οποίο είναι μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες των καπνεργατών, στόχος της κινητοποίησης για τη ΔΑΚΕ ήταν να προετοιμάσει τα πανηγύρια που θα στήσει μετά την ψήφιση του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως «απάντηση» στα προβλήματα των ανέργων καπνεργατών. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, κοροϊδεύοντας εν ψυχρώ τους εργαζόμενους, ενόψει και του συνεδρίου της Συνομοσπονδίας.

Σήμερα, λοιπόν, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε και ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, «ο κλάδος της καπνοβιομηχανίας έχει πεθάνει προ πολλού για την Ελλάδα», οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΙτες συνδικαλιστές θυμήθηκαν τους χιλιάδες καπνεργάτες που στριμώχνονται στις στρατιές των ανέργων. Και απαίτησαν μείωση του αριθμού των ενσήμων που απαιτούνται για να βγουν στο ταμείο ανεργίας. Σήμερα, που ελάχιστοι είναι οι καπνεργάτες που καταφέρνουν να κολλάνε έστω και λίγα ένσημα το χρόνο.

Οι ίδιοι οι καπνεργάτες πρέπει να δώσουν την απάντηση. Στην πολιτική υποκρισίας και εμπαιγμού, στους εκβιασμούς που προηγήθηκαν για να συμμετέχουν στις στημένες κινητοποιήσεις, πρέπει να απαντήσουν, διεκδικώντας πλήρη προστασία των ανέργων και επίλυση του συνταξιοδοτικού τους προβλήματος, συσπειρωμένοι κάτω από το ολοκληρωμένο διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.


Α.Α.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ