Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ευθύνες στους κατοχικούς

Σαμποτάρουν επιτροπές και διελεύσεις

Στην άρνηση της τουρκοκυπριακής πλευράς να απαντήσει στις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς απέδωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος την καθυστέρηση στην έναρξη των συνομιλιών σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών και ομάδων εργασίας. Οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς, πρόσθεσε, συνάδουν πλήρως με τη σχετική συμφωνία της 8ης Ιούλη και τις συστάσεις του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος υπέδειξε πως μια βασική προϋπόθεση είναι ότι δικαιούται η κάθε πλευρά να εγείρει όποιο θέμα θέλει, τόσο στις τεχνικές επιτροπές όσο και στις ομάδες εργασίας, κάτι που αρνούνται οι κατοχικοί, επιδιώκοντας καθώς φαίνεται να εκφυλίσουν το αντικείμενο των επιτροπών σε ζητήματα ανούσια.

Ο ίδιος κατέληξε ότι, αφού πρώτα αρχίσουν εργασία οι τεχνικές επιτροπές και οι ομάδες εργασίας, τότε θα πρέπει να συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων για να εκτιμήσουν το έργο που έγινε, και να δώσουν περαιτέρω οδηγίες για την πρόοδο του διαλόγου. Ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αρνείται και αυτό, θέλοντας να επισπεύσει συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο, για λόγους που μόνο την κατοχική ηγεσία και την Αγκυρα εξυπηρετούν.

Το 11ο συνέδριο της ΕΔΕΚ

Χωρίς εκλογές, αφού δεν υπήρχε άλλος υποψήφιος, ο Γιαννάκης Ομήρου επανεξελέγη πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ για την επόμενη τετραετία. Επίσης, επανεκλέχτηκαν χωρίς εκλογές, αφού και πάλι δεν υπήρχαν άλλοι ανθυποψήφιοι, ο αναπληρωτής πρόεδρος Κυριάκος Μαυρονικόλας, ο α' αντιπρόεδρος Μαρίνος Σιζόπουλος και ο β' αντιπρόεδρος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Στο 11ο συνέδριο της ΕΔΕΚ, οι εργασίες του οποίου έληξαν το απόγευμα της Κυριακής, εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

  • Ο «πρωθυπουργός» του κατοχικού καθεστώτος, Φερντί Σογιέρ, επανεξελέγη πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, σε συνέδριο που έγινε προχθές στα κατεχόμενα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ