Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παραιτήθηκε ο Α. Σημαιοφορίδης

Διέρρευσε χτες το περιεχόμενο του πορίσματος

Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του ΤΕΑΔΥ (Επικουρικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων) υπέβαλε χτες το απόγευμα ο Αγ. Σημαιοφορίδης. Αναφερόμενος νωρίτερα στο θέμα των απωλειών που είχε το Ταμείο από την αγορά ομολόγου μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις» ισχυρίστηκε ότι «όλα έγιναν νομότυπα» και πως θα κινηθεί «δικαστικά εναντίον όλων όσοι με διαβάλλουν. Ενδεχομένως και εναντίον της "Ακρόπολις Χρηματιστηριακή" αν αποδειχθεί ότι τα στοιχεία για τις διακυμάνσεις των τιμών του ομολόγου που μου παρέδωσαν δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Από το πόρισμα της Επιτροπής που είχε συστήσει το υπουργείο, για να ελέγξει το συγκεκριμένο θέμα και που διέρρευσε χτες, προκύπτει ότι: η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» αγόρασε το ομόλογο σε τιμή 106,75, η οποία «δεν ήταν μέσα στο εύρος των τιμών που διαμορφώθηκαν» τη μέρα της αγοράς και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα «το Ταμείο να πληρώσει επιπλέον ποσό». Με δεδομένο ότι η ανώτερη τιμή αγοράς του ομολόγου τη μέρα εκείνη ήταν 99,99 το Ταμείο έχασε τουλάχιστον 5.263.520 ευρώ.

Κατά τα άλλα, η αναφορά στο πόρισμα ότι το ΔΣ του Ταμείου δεν έθεσε στην απόφασή του συγκεκριμένα όρια τιμών εντός των οποίων έπρεπε να γίνει η αγορά, δε «νομιμοποιεί» τη χρηματιστηριακή να αγοράσει πάνω από την ανώτερη τιμή, κάτι άλλωστε που δεν είχε κάνει με αγορές άλλων ομολόγων για λογαριασμό του ίδιου Ταμείου, που ούτε σε αυτές είχαν τεθεί όρια τιμών. Επομένως, η επίκληση αυτής της αναφοράς από τον υπουργό Απασχόλησης Σ. Τσιτουρίδη για να ζητήσει την παραίτηση όλων των μελών του ΔΣ ήταν για να «θολώσει τα νερά» και να διαχύσει τις ευθύνες της κυβέρνησης. Από την άλλη, χτες ο υπουργός απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις σε άλλα Ταμεία, δηλώνοντας ότι «οι απαντήσεις θα δοθούν στην ώρα τους και εκεί που πρέπει». Επίσης, χτες κατέθεσε μήνυση και αγωγή κατά της εφημερίδας «Κόσμος του Επενδυτή» για συκοφαντική δυσφήμιση. Αιτία ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας το προηγούμενο Σάββατο: «"Κουτσόγιωργας" ο Σ. Τσιτουρίδης».

Στο παιχνίδι των αντεγκλήσεων παρενέβη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, ο οποίος το περασμένο Σάββατο στο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, είπε: «Πάντα φωνάζαμε για τη χρηστή και διαφανή διαχείριση». Και ισχυρίστηκε ότι «πάντα δε θέλαμε να τζογάρονται στα χρηματιστήρια», πράγμα που προκαλεί αφού είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στήριξε όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που προβλέπουν και το τζογάρισμα των αποθεματικών, ενώ δεν προέβαλε καμιά ουσιαστική αντίδραση όταν χάνονταν τα λεφτά των Ταμείων στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999 - 2000.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ