Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ρουσφέτι... οδικής βοήθειας

Σε προεκλογικό «ρουσφέτι» στις μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, που παρέχουν και υπηρεσίες οδικής βοήθειας, προχωρά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη, είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την «οδική βοήθεια οχημάτων», το οποίο κατ' απαίτηση των «οργανωμένων εταιρειών» - όπως χαρακτηριστικά ομολόγησε ο υπουργός - βάζει τάξη στο άναρχο πεδίο λειτουργίας στον κλάδο της οδικής ασφάλειας!

Ανεξάρτητα από τους ισχυρισμούς του υπουργού, ουσιαστικά, επιχειρείται το ξεκαθάρισμα της αγοράς από τις πολλές επιχειρήσεις (μόνο στην περιοχή της Αττικής υπάρχουν σήμερα περίπου 500 εταιρείες οδικής βοήθειας). Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι άδειες για την άσκηση δραστηριότητας στο συγκεκριμένο τομέα θα χορηγούνται μόνο σε μεγάλες εταιρείες - ασφαλιστικές ή μη - με ελάχιστο στόλο ειδικών γερανοφόρων οχημάτων (25 για την Αττική και δέκα για τη Θεσσαλονίκη) και ελάχιστο αριθμό απασχολουμένων οδηγών - τεχνιτών (τουλάχιστον 75 για την Αττική και για τη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον 30).

Και ενώ είναι ολοφάνερος ο στόχος της κυβέρνησης - να συμβάλει στη συγκεντροποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού τομέα είτε ωθώντας σε «λουκέτο» τις μικρές εταιρείες ή να τις καταστήσει «δορυφόρους» των μεγάλων - ο Μ. Λιάπης ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά γίνονται «προς όφελος των καταναλωτών», οι οποίοι με την ανάπτυξη του... ανταγωνισμού θα είναι οι μοναδικοί κερδισμένοι. Δηλαδή τα κέρδη τους, από αυτόν τον ανταγωνισμό, θα είναι τα ίδια με αυτά που είχαν οι καταναλωτές μετά από τον 14ετή... ανταγωνισμό των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν θησαυρίσει σε βάρος των συνδρομητών τους ελέω «ελεύθερου ανταγωνισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ