Τρίτη 20 Μάρτη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Γαλαζοπράσινο «ριφιφί» στα Ταμεία

Ολα ξεκίνησαν με τους περίφημους νόμους Σιούφα - Σουφλιά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τότε ήταν που δόθηκε το ελεύθερο στην εκάστοτε κυβέρνηση να τζογάρει τα λεφτά των εργαζομένων. Τότε νομοθετήθηκε ο «εκσυγχρονισμός» της εισαγωγής των αποθεματικών και της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων στην γκανιότα του Χρηματιστηρίου! Ετσι άρχισαν όλα...

Μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Μήπως άλλαξε κάτι; Μήπως αυτοί οι φοβεροί «σοσιαλιστές», οι εκπρόσωποι των «μη προνομιούχων», σταμάτησαν το έγκλημα; Προς Θεού! Αυτοί κι αν λεηλάτησαν τα Ταμεία! Αυτοί κι αν παρέδωσαν τους εργαζόμενους και τα Ταμεία τους στους «αλογομούρηδες» και στους γιάπηδες των χρηματιστηριακών!

*

Πάρτε μια γεύση:

  • «Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (σ.σ.: της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο(...). Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (σ.σ.: για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε»!
  • «Με παρρησία είπαμε ποια άρθρα του νόμου 2084 και του νόμου 1902 (σ.σ.: οι νόμοι Σουφλιά - Σιούφα) παραμένουν εν ισχύι... όταν... συμφωνούμε με θέσεις της ΝΔ, με παρρησία τα δεχόμαστε»!

Πρόκειται για δυο δηλώσεις που έγιναν την ίδια μέρα, μετά από κατάθεση Ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή (μια από τις δεκάδες που έχει καταθέσει το Κόμμα) ενάντια στο τζογάρισμα των αποθεματικών των Ταμείων και τη μετατροπή των διοικήσεών τους σε «παίχτες» με τα λεφτά των εργαζομένων.

*

Ποιος ήταν αυτός που απαντώντας στο ΚΚΕ (στις 5/11/2003) επαινούσε τη ΝΔ που ξεκίνησε το τζογάρισμα των χρημάτων των ασφαλιστικών ταμείων στη Σοφοκλέους; Ποιος ήταν αυτός που (με «παρρησία» μάλιστα) εξέφραζε τη συμφωνία του με τους νόμους Σουφλιά - Σιούφα της ΝΔ που οδηγούσαν τα λεφτά των αποθεματικών στη λαιμητόμο της Σοφοκλέους;

Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήταν! Ο υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ! Εκπρόσωπος της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος του οποίου σήμερα τα στελέχη κυκλοφορούν στα κανάλια λέγοντας ψέματα ότι διαφωνούν και καταγγέλλουν τη ΝΔ για μια πολιτική που μαζί εφάρμοζαν και εφαρμόζουν!

*

Το αποτέλεσμα αυτής της δόλιας πολιτικής είναι καταστροφικό. Ενα στοιχείο είναι αρκετό:

  • Μέσα σε μία τριετία, το διάστημα 1999 - 2002, έγιναν φτερό στον άνεμο του χρηματιστηριακού τζόγου τα 2/3 των αποθεματικών των Ταμείων! Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοινωνικού Προϋπολογισμού, που είχε δημοσιοποιηθεί τον Οκτώβρη του 2003, η αξία των μετοχών που είχαν στην κατοχή τους τα ασφαλιστικά ταμεία κατρακύλησε από τα 5.281.878.210 ευρώ σε 1.761.338.010 ευρώ. Μέσα σε μία τριετία, δηλαδή, οι καπιταλιστές και οι χρηματιστές λεηλάτησαν 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ!

Αυτή είναι η πολιτική της εισαγωγής των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστηριακό τζόγο. Μια πολιτική διαχρονική και γαλαζοπράσινη. Μόνο τυφλοί ή πολιτικά αγύρτες δε βλέπουν την αλήθεια.

*

Η κλοπή των αποθεματικών των Ταμείων συνιστά ένα άνευ προηγουμένου «ριφιφί» κατά του εργαζόμενου λαού.

Σκεφτείτε τούτο:

Οπως είχε αποκαλύψει ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριος, σύμφωνα με προβλέψεις του 2002, το ύψος των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων το 2020 θα είναι της τάξης των 10 τρισεκατομμυρίων δραχμών.

Γίνεται επομένως σαφές:

Αυτά τα τεράστια κεφάλαια θέλουν να βάλουν στο χέρι τράπεζες, ασφαλιστικοί όμιλοι και χρηματιστηριακές εταιρείες. Σε αυτούς άνοιξαν την πόρτα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ νομοθετώντας το τζογάρισμα των αποθεματικών στη χρηματιστηριακή «πιάτσα».

*

Η λεηλασία των Ταμείων δε σταμάτησε στους νόμους Σιούφα - Σουφλιά της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ήρθε και στον τομέα αυτό να βάλει τη δική του «σφραγίδα»:

Τον Οκτώβρη του 1997, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη «Χρηματιστηριακή Αγορά Παραγώγων», η τροπολογία που κατατέθηκε ήταν σαφής:

«Επιτρέπεται - έλεγε η τροπολογία - σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης κατά τη διαχείριση των διαθεσίμων τους να αγοράζουν και να πωλούν μετοχές εισηγμένες στο ΧΑΑ».

Την είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γ. Παπαντωνίου...

*

Τα λόγια του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, του Αχ. Κανταρτζή, σχολιάζοντας την παραπάνω τροπολογία, διατηρούν, δέκα χρόνια μετά, τη δραματική τους επικαιρότητα:

«Είναι φανερό πού οδηγεί αυτή η λογική, στην πλήρη διασπάθιση των πόρων των ασφαλιστικών ταμείων. Σε τελευταία ανάλυση, οδηγεί σε πλήρη διασπάθιση των πόρων των ασφαλισμένων. Τα οδηγείτε στη χρεοκοπία και μάλιστα τη στιγμή που έρχεστε να επιβάλετε καινούριες περικοπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα», σημείωνε τότε το ΚΚΕ.

*

Ετσι, λοιπόν, οι διοικήσεις των Ταμείων ανέλαβαν το «καθήκον», κατόπιν των κυβερνητικών επιλογών, να σπρώχνουν τα λεφτά των ασφαλισμένων στον «Καιάδα» της Σοφοκλέους προς χάριν των «επενδυτών» και των μιζαδόρων.

Κι όταν τα χρήματα άρχισαν να εξανεμίζονται; Τι έκανε τότε η κυβέρνηση (του ΠΑΣΟΚ); Ο,τι κάνει και η σημερινή κυβέρνηση (της ΝΔ). Θαυμάστε:

Στις 3/10/2001, σε μια ακόμα Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τη διασπάθιση των αποθεματικών των Ταμείων λόγω του χρηματιστηριακού τζόγου, η απάντηση του τότε υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Ν. Φαρμάκη, ήταν ότι «οι ασφαλιστικοί οργανισμοί της χώρας λειτουργούν ως θεσμικοί επενδυτές και η επενδυτική τους συμπεριφορά καθορίζεται με αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων χωρίς κυβερνητική παρέμβαση»!

Μάλιστα, ο εν λόγω ΠΑΣΟΚος είχε φροντίσει να κατηγορήσει το ΚΚΕ για ...δογματισμό (επειδή διαφωνούσε με το «τζογάρισμα» των αποθεματικών) λέγοντας προς τον εκπρόσωπο του Κόμματος ότι «θέλετε η Ελλάδα να λειτουργεί όπως κανένα άλλο κράτος στον κόσμο» και προσθέτοντας ότι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί «είναι θεσμικοί επενδυτές...»!

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη χαθεί ένα τρισεκατομμύριο σε παλιές ελληνικές δραχμές...

*

Κατόπιν όλων αυτών, είναι αδύνατον να μην αναφωνήσεις:

Ω, τι θράσος!

Τι ξετσιπωσιά!

Τι υποκρισία!

Παρακολουθείς τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είναι σα να ακούς δυο λωποδύτες να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ο αυθεντικότερος εκπρόσωπος του «πνεύματος και της ηθικής»!

Αντί να κρύβονται (και οι δυο), αντί να προσεύχονται να ανοίξει η γη και να τους καταπιεί (και τους δυο), αυτοί κυκλοφορούν ανερυθρίαστοι, ξεδιάντροποι, με αυθάδεια χιλίων πιθήκων, προσπαθώντας να τα ρίξουν ο ένας στον άλλον για τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων, διεκδικώντας ψήφους ο ένας εις βάρος του άλλου για ένα έγκλημα που μαζί σχεδίασαν, μαζί ψήφισαν, μαζί προωθούν και μαζί το συνεχίζουν!

*

Από την άλλη, τα φιλικά στο δικομματισμό ΜΜΕ κάνουν ότι δε γνωρίζουν τίποτα. Ούτε νύξη για τις πολιτικές (τις κοινές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ) που οδήγησαν στη διασπάθιση των χρημάτων των εργαζομένων.

Οι «νταβατζήδες» των ΜΜΕ συμμετέχουν με τον τρόπο τους σε μια πολιτική αθλιότητα που ισοδυναμεί με την αισχρότερη κοροϊδία εις βάρος του λαού. Του λαού που του κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα. Και μετά μετατρέπουν αυτή την αθλιότητα ακόμα και σε προεκλογικό βατήρα!


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δομημένοι (2007-05-03 00:00:00.0)
Με σκονάκια του ΠΑΣΟΚ (2007-03-29 00:00:00.0)
Σκάνδαλο η χρόνια εκμετάλλευσή τους από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (2007-03-20 00:00:00.0)
Θρασύτατοι ασφαΛΗΣΤΕΣ! (2007-03-07 00:00:00.0)
Ασφαλιστικό και ΠΑΣΟΚ (2006-04-04 00:00:00.0)
Το αντι-Ασφαλιστικό τρίγωνο (2005-04-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ