Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ασφαλιστικό και ΠΑΣΟΚ

Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που κόπτεται για το λαό. Κόμμα σοσιαλιστικό. Των μη προνομιούχων. Είναι ένα κόμμα που κείνη η ρήση του ιδρυτή του για τα «περήφανα γηρατειά», ακόμα δονεί από συγκίνηση τα στελέχη του. Πρώτον και καλύτερο τον πρόεδρό του, τον Γιώργο Παπανδρέου.

*

Τι συνέβη, λοιπόν; Πώς εξηγείται, λίγες μέρες μόλις αφότου ο κ. Παπανδρέου «τσακωνόταν» με τον κ. Καραμανλή για το ποιος από τους δυο τους είναι περισσότερο ή λιγότερο με τον Βιλπέν, να εμφανίζεται ο στενός επί των οικονομικών συνεργάτης του και να δηλώνει (άνευ προσχημάτων) ότι το ΠΑΣΟΚ τάσσεται υπέρ της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (!);

*

«Να αυξηθούν τα όρια ηλικίας;», ρωτήθηκε προχτές από την «Ημερησία» ο κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης (σύμβουλος επί των οικονομικών του κ. Παπανδρέου) και η απάντησή του καλό είναι να γίνει γνωστή και στον τελευταίο εργαζόμενο που παρακολουθεί, το τελευταίο διάστημα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πουλάει «υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους»: Πρέπει να δοθούν «κίνητρα για την παράταση του χρόνου εργασίας» (!), απάντησε ο σύμβουλος...

*

Τι να υποθέσουμε; Μήπως άλλαξε πολιτική το ΠΑΣΟΚ; Μήπως ο κ. Πολεμαρχάκης δεν απηχεί τις θέσεις του κόμματος; ΄Η μήπως το ψέμα και η δημαγωγία έχουν κοντά ποδάρια;

Αντί άλλης εξήγησης για το πού το πάει το ΠΑΣΟΚ - από κοινού με τη ΝΔ - στο Ασφαλιστικό, εμείς θα περιοριστούμε να θυμίσουμε την (πραγματική) πολιτική του στο θέμα.

Απολαύστε, λοιπόν, ποιοι είναι αυτοί που υποδύονται την αντιπολίτευση στη ΝΔ:

*

α) «Αν δε διευρύνουμε την ενεργό περίοδο εργασίας, το ασφαλιστικό μας σύστημα θα έχει προβλήματα βιωσιμότητας στο μέλλον»!

β) «Το μοντέλο του εύπορου συνταξιούχου που οικοδομήθηκε τις προηγούμενες δεκαετίες πρέπει να το ανατρέψουμε»!

γ) «Μια διάσταση για να αξιοποιήσουμε σωστά τα περιουσιακά της στοιχεία (σ.σ.: της Κοινωνικής Ασφάλισης) είναι η αξιοποίησή τους μέσα από το χρηματιστήριο (...). Λέμε "ναι" για ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από τη ΝΔ (σ.σ.: για την προώθηση των αποθεματικών των Ταμείων στη Σοφοκλέους) και σωστά τον έκανε»!

δ) «Με παρρησία είπαμε ποια άρθρα του νόμου 2084 και του νόμου 1902 (σ.σ.: οι νόμοι Σουφλιά - Σιούφα) παραμένουν εν ισχύι. Και κατά καιρούς, όταν κουβεντιάζουμε θέματα που αφορούν την Κοινωνική Ασφάλιση και συμφωνούμε με θέσεις της ΝΔ, με παρρησία τα δεχόμαστε»!

*

Τα παραπάνω εξόχως κατατοπιστικά για το είδος της πολιτικής που προωθεί το ΠΑΣΟΚ, βάζοντας πλάτες στη ΝΔ, τα εύηχα για «εύπορους συνταξιούχους» (!) και τα περισσής «παρρησίας» εύσημα στους νόμους Σουφλιά - Σιούφα της ΝΔ, περιέχονται στο λόγο που εκφώνησε στη Βουλή, στις 5/11/2003, ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Για όσους δε θυμούνται, τότε κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ. Και ο κ. Σπυρόπουλος ήτο ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας!

*

Μήπως, όμως, δεν κατείχε και τόσο καλά το θέμα ο κ. Σπυρόπουλος; Μήπως του ξεφύγανε μερικές κουβέντες παραπάνω του ανθρώπου; Αν υπάρχουν ακόμα αμφιβολίες, ας πάμε τότε σε κάποιον πιο αρμόδιο:

*

«Εχουμε μπροστά μας την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Απασχόλησης... Στην επικείμενη αναθεώρηση θα πρέπει να δοθεί εξέχουσα σημασία (...): Στην προώθηση πολιτικών ενεργού γήρανσης μέσω και της επιμήκυνσης του εργασιακού βίου»!!!

*

Ποιος είναι αυτός που θέλει να «επιμηκύνει τον εργασιακό βίο», να αυξήσει, δηλαδή, τα όρια ηλικίας μέχρι να βγει ένας εργαζόμενος στη σύνταξη;

Μήπως είναι κανένας Δεξιός (της ΝΔ); Οχι, της ΝΔ δεν είναι. Δεξιός, πάντως, είναι!. Για τον κύριο Δ. Ρέππα, πρόκειται! Τον υπουργό Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, τότε, και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής του ομάδας σήμερα! Αυτός είναι που - εξίσου αρμοδίως με τον κ. Σπυρόπουλο - δήλωνε τα παραπάνω στη σύνοδο των υπουργών Εργασίας της ΕΕ στο Ναύπλιο το 2003.

*

Αυτή είναι η (πραγματική) πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αυτήν την πολιτική ομολόγησε ο σύμβουλος του κ. Παπανδρέου. Αυτή ήταν και αυτή παραμένει. Και την υπενθυμίζουμε γιατί μερικοί στη Χαριλάου Τρικούπη έσπευσαν να ξαμολήσουν τα «παπαγαλάκια» τους, βάζοντάς τα από προχτές να προσπαθούν να δικαιολογήσουν το «μισθό» τους, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Πολεμαρχάκης «δεν εννοούσε αυτό ακριβώς» (που εννοούσε)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ