Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Τώρα και σε ΝΑΤΟικές αποστολές!!!

Αεροσκάφος της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» μπαίνει στο χορό των πολεμικών πτήσεων, εκτελώντας σήμερα δρομολόγιο προς την Καμπούλ για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, μεταφέροντας στρατιωτικό προσωπικό της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν. Οπως έγινε γνωστό, αεροσκάφος «Air-Bus 340» των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» ματαίωσε τακτική πτήση του από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, για να πραγματοποιήσει πτήση στην Καμπούλ σε εντεταλμένη υπηρεσία του ΝΑΤΟ.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το ελληνικό ΓΕΕΘΑ, με τη διευκρίνιση ότι πρόκειται για τακτική μετακίνηση αντικατάστασης προσωπικού της εκεί δύναμης. Συγκεκριμένα, θα μεταφέρει στην Καμπούλ 60 στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα επαναπατρίσει 90 στελέχη, καθώς πέρα από τις τακτικές αντικαταστάσεις θα επιστρέψουν και 30 στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχαν στη διοίκηση του αεροδρομίου της Καμπούλ και τώρα επιστρέφουν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά ελληνικό πολιτικό αεροσκάφος χρησιμοποιείται για πτήση προς την Καμπούλ και είναι χαρακτηριστικό ότι χρησιμοποιείται πολιτικό αεροσκάφος, αντί στρατιωτικού μεταγωγικού τύπου C-130, που θα κόστιζε και πολύ λιγότερο, γιατί θεωρείται ότι τα πολιτικά αεροσκάφη δεν αποτελούν στόχο για τις επίγειες δυνάμεις ανταρτών. Μάλιστα αυτή είναι πρακτική του ΝΑΤΟ, που ουσιαστικά χρησιμοποιεί σαν παραλλαγή τα πολιτικά αεροσκάφη για τις στρατιωτικές μετακινήσεις στο Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ από την πλευρά των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι η πτήση στη Νέα Υόρκη ματαιώθηκε γιατί δεν υπήρχε ζήτηση, ενώ για την αποστολή στην Καμπούλ παρέπεμπε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ