Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΥΡΙΣΕ ΤΟΥΣ... ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ!

ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ: «Η... γενναιοδωρία του ΣΕΒ δοκιμάζεται σήμερα στη συνάντηση του κ. Κυριακόπουλου με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ζητούν σοβαρές αυξήσεις στη νέα συλλογική σύμβαση, αλλιώς απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι πιο αισιόδοξοι υποστηρίζουν ότι οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία, με αύξηση γύρω στο 5,5% τον χρόνο. Ιδωμεν» (ο Γ. Ε. Διακογιάννης στα «ΝΕΑ»).

...ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΟΙ ΓΙΑ 77 ΛΕΠΤΑ ΤΗ ΜΕΡΑ: «Πρόοδος θα υπάρξει εάν η εργοδοσία μετακινηθεί κατά μία μονάδα στις αυξήσεις από τις τελευταίες της προτάσεις, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (πρόσκειται στο Συνασπισμό) Αλέκος Καλύβης, "φωτογραφίζοντας" το 10,5% σαν ένα ποσοστό ικανό να επιφέρει την επιδιωκόμενη συμφωνία» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

...ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΗ «ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Ξέρω τη θεωρία που λέει ότι η ΝΔ συνεχίζει αυτά που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ. Δε θεωρώ ότι έτσι είναι τα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε με δόσεις λύσεων από το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο να κρατήσει μια γραμμή μετριοπαθούς σοσιαλδημοκρατικής αντίληψης που είχε το ίδιο και προσπαθούσε να δώσει λύσεις σε κάποια προβλήματα» (ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης στην «ΑΥΓΗ»).

... ΣΚΟΥΖΟΥΝ, ΕΝΩ «ΤΑ 'ΧΟΥΝ ΒΡΕΙ»: «Για μια ακόμη φορά η "ανίερη συμμαχία" ΚΚΕ - ΝΔ στην πόλη της Καρδίτσας αναβίωσε (...) διότι εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα καθώς ο δημοφιλής πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Καρδίτσας Δημ. Αρχοντής, που ως φαίνεται θα είναι κοινός υποψήφιος ΣΥΝ - ΠΑΣΟΚ, ανεβαίνει αλματωδώς» (σχόλιο με υπογραφή Κ. Τ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ: «Είναι πια οφθαλμοφανές ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να μη στεναχωρήσει το ΚΚΕ (...) Πώς να μη μιλάει μετά το ΠΑΣΟΚ για "ανίερη συμμαχία;"» (σχόλιο με υπογραφή Τ. Π. στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

...ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ: «Η πορεία προς το άνοιγμα των αγορών και τον ελεύθερο ανταγωνισμό δεν είναι συμβατή με πρακτικές προστατευτισμού, ενεργητικές ή παθητικές. Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για εξαγορά από ξένο ακόμα και επιχειρήσεων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη σύγχρονη οικονομική ιστορία της χώρας» (από το κύριο άρθρο στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ