Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Δοκιμές» στη Λευκωσία

Στην Κύπρο από σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Τα όρια ανοχής μιας πολιτικής που θα «νεκραναστήσει» το σχέδιο Ανάν για την επίλυση του Κυπριακού, δοκιμάζει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ξεκινά από σήμερα επίσημη επίσκεψη στη Λευκωσία. Χτες η υπουργός είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, με τον οποίο συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά. Η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για την επίσκεψή της στη Λευκωσία, σημείωσε πως στόχος είναι να ενταθεί περισσότερο η συνεργασία «ενόψει των διάφορων εξελίξεων και του νέου μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί». Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε επίσης ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι πολύ στενή και υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη επίσκεψή της στην Κύπρο από τότε που ανέλαβε τα νέα καθήκοντά της.

Πριν από την αναχώρησή της, σήμερα, η υπουργός θα ενημερώσει τη Διαρκή Επιτροπή Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τις τελευταίες εξελίξεις στα κύρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στη Λευκωσία θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 6 Απρίλη και στο διάστημα αυτό θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και θα έχει συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Αύριο, η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συνομιλίες με τον επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας Γιώργο Ιακώβου με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο πλευρές. Την ίδια ημέρα, η υπουργός θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της κυπριακής Βουλής Δημήτρη Χριστόφια και τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με το δήμαρχο Λευκωσίας, θα επισκεφθεί την Πράσινη Γραμμή και θα καταθέσει στεφάνια στα Φυλακισμένα Μνήματα και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Περί του «μομέντουμ» της επίσκεψης της Ντόρας Μπακογιάννη, διπλωματικές πηγές σημειώνουν πως έχει προηγηθεί το πρόσφατο ταξίδι της υπουργού Εξωτερικών στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είχε συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, την ομόλογό της Κοντολίζα Ράις και τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένει η ένταση, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις(2009-09-04 00:00:00.0)
«Φωτογραφίες» στα αποκαΐδια(2006-08-24 00:00:00.0)
«Κοντά» στο Κυπριακό οι Αμερικανοί(2006-07-12 00:00:00.0)
Σκιές στις σχέσεις Αθήνας - Λευκωσίας(2006-06-20 00:00:00.0)
...Ευχές για Ευρωπαϊκή Τουρκία(2006-04-06 00:00:00.0)
Χωρίς τίποτα το χειροπιαστό(2006-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ