Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πρέπει να το πληρώσουν ακριβά!

Εχεις τη δύναμη!
Εχεις τη δύναμη!
«Θα σας αλλάξουμε τα φώτα»! Και δεν το λέει πια μόνον η ΔΕΗ.

Ούτε ξέρεις από πού θα σου 'ρθει.

Η αλήθεια είναι ότι ξέρεις, αλλά πού να κάθεσαι να σκέφτεσαι τώρα...

Ασε, που όσο εσύ χαζεύεις, τόσο αυτοί κερδίζουν κι όταν αυτοί κερδίζουν, έχεις, ήδη, εκπαιδευτεί να ξέρεις ότι αυτό είναι καλό και για σένα!

Κι έτσι κυλάει ο καιρός κι οργώνει ο κάθε σκερβελές στην πλάτη σου!

Χτεσινά δείγματα:

- Ο «αριστερός» τους συν-φωνεί ότι το πιο εξαθλιωμένο τμήμα των μεροκαματιάρηδων, αυτοί που υποχρεώνονται να δουλεύουν με το βασικό, αυτοί και θα συνεχίσουν να βυθίζονται στην εξαθλίωση. Τέτοια σύμβαση υπογράφηκε χτες. Οπως και πρόπερσι, όπως και πιο πριν. Και το 'χουν κάνει - όλοι μαζί - τόσες πολλές φορές, που πια δε σηκώνει καμιά δικαιολογία. Ολος αυτός ο συ-ν-φερτός υπάρχει, για να εξασφαλίζουν κέρδη τα αφεντικά. Και βγαίνουν μετά και διακηρύσσουν «οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη»! Οταν με κάθε πράξη τους γεμίζουν θησαυροφυλάκια, γονατίζουν εργάτες!

- Ο «ανανεωτής» τους μας θυμίζει ότι το κόμμα του, μπορεί να ονομάζεται Συνασπισμός, αλλά ΠΑΣΟΚ ήτανε και ΠΑΣΟΚ παραμένει.

- Ολοι μαζί ζητάνε να γίνει κι εδώ της ...Ιταλίας.

Δηλαδή, να βγούμε στο δρόμο και να χειροκροτάμε τον Πρόντι.

Τι εστί Πρόντι;

Είναι αυτοπροσώπως ο κύριος «ενότητα στο πρόβλημα»: Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η ΟΝΕ και το ευρώ.

Το όνομά του είναι συνώνυμο με ό,τι σε βασανίζει καθημερινά.

Εσένα που μοχθείς, όχι τα λιγούρια που τρέφονται από τα κονδύλια προς τις «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Οταν, λοιπόν, τους ακούς να σου μιλάνε για «ανίερη συμμαχία», την ώρα που λιώνεις πόδια για να οργανώσεις την απεργία που οι ίδιοι πούλησαν πριν καν οργανωθεί, ξέρεις τι σημαίνει. Εξάλλου, δεν κρύβουν λόγια. Στην Καρδίτσα, για παράδειγμα, σου λένε πως δεν πα' να έχεις διακηρύξει ξανά και ξανά εσύ ότι θα μαυρίσεις και ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτοί θα συνεχίσουν να σε προβοκάρουν. Μέχρι πού; Μέχρι να σε γονατίσουν τόσο, που να τους χειροκροτάς γιατί έχουν βάλει την υπογραφή τους στην Κοινοτική Αγροτική Πολιτική, ναι, την ΚΑΠ που σε ξεκληρίζει.

Σκέψου, τα 77 λεπτά που υπέγραψαν χτες και φαντάσου τι έχει να γίνει άμα καταφέρουν να ξανακαβαλήσουν και στην κυβέρνηση.

Πάρε τα μέτρα σου. Αντί να πας να υπογράψεις νέο δάνειο στην τράπεζα που σιτίζει την «καλύβα» του Πολυζωγόπουλου, στύλωσ' τα!

Μπορείς να τους κάνεις να πληρώσουν αυτοί, αντί να είσαι μόνιμα ο χρεωμένος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ