Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ντροπιασμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΕΛΙΚΑ, τα ...κατάφερε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος και τα «συνεταιράκια» του στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Η ...αγωνιστική τακτική τους, μαζί με τη διαπραγματευτική τους δεινότητα και, κυρίως, την εμμονή τους στον «κοινωνικό διάλογο» έφεραν αποτέλεσμα.

Μια ...αύξηση, γύρω στο ένα (1) ευρώ τη μέρα, διεκδικούσε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ απ' τους βιομηχάνους για το 2006. Ε, λοιπόν, σ' αυτό το ...ύψος βρίσκεται και η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν χτες. Μόνο, που η ...φοβερή αύξηση θα δοθεί σε τρεις δόσεις και θα ολοκληρωθεί το 2007..!

Κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δήλωσε ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, εμφανώς καταπονημένος, μετά τη χτεσινή πολύωρη διαπραγμάτευση. Ισως, γι' αυτό συμφώνησε στη διετή σύμβαση. Κάθε «πολεμιστής» έχει ανάγκη την ειρήνη, μετά τον πόλεμο...

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γιώργου Παπανδρέου δέχτηκαν χτες οι κάτοικοι του Εβρου, όπου οι υποσχέσεις για «ανάπτυξη» έδωσαν και πήραν, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να θυμίσει πόσα κονδύλια δαπάνησε η κυβέρνηση για την περιοχή.

Και μπορεί, βέβαια, τα ποσά να μοιάζουν μεγάλα, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων και των αναγκών των ανθρώπων στις ακριτικές αυτές περιοχές. Χώρια, που την ίδια εικόνα έχεις, όταν βάλεις τα ποσά αυτά δίπλα σε όσα εισπράττουν και κερδίζουν οι μεγάλες επιχειρήσεις...

Πάντως, στο ζήτημα της ανάπτυξης η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν την ίδια απάντηση να δώσουν: Θα φέρουμε - λένε - ιδιωτικές επενδύσεις.

Μόνο που ξεχνούν πως «επενδυτές» πήγαν στον Εβρο και στο παρελθόν και οι κάτοικοί του μάλλον ακόμα αναρωτιούνται τι ήταν χειρότερο: Οι «επενδυτές» ή οι πλημμύρες;

Μπορεί οι σημερινοί και οι χτεσινοί κυβερνώντες να μην το μνημονεύουν, όμως δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν τα δισεκατομμύρια των ευρω-κονδυλίων που κατέληξαν σε τσέπες «ποντικών», για να αφήσουν πίσω τους επιχειρήσεις που έκλεισαν σε μερικούς μήνες και γιαπιά που «θα» γίνονταν εργοστάσια.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ