Τρίτη 4 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ
«Ο λαός να γυρίσει την πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική»

Η ανάγκη να απεγκλωβιστούν λαϊκές δυνάμεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν το μήνυμα της προχτεσινής εκδήλωσης για τις τοπικές εκλογές που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση Νέας Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα να γυρίσουν την πλάτη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να τα καταψηφίσουν σε κεντρικό επίπεδο καθώς και τις παρατάξεις τους στις τοπικές εκλογές, απηύθυνε ο Δημήτρης Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε προχτεσινή εκδήλωση στη Νέα Φιλαδέλφεια για τις τοπικές εκλογές. Και κάλεσε να ενισχύσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας, τα οποία στηρίζουν σε πανελλαδικό επίπεδο το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και η Κομμουνιστική Ανανέωση.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε τις πλευρές έκφρασης της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αναφερόμενος ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ, που κάνει - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - ψευτοαντιπολίτευση, όπως έκανε και η ΝΔ πριν γίνει κυβέρνηση, υπογράμμισε: «Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να κατανοήσουν ότι όσο η λαϊκή δυσαρέσκεια εγκλωβίζεται ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ η ζωή τους θα χειροτερεύει».

Τόνισε ακόμη: «Το ΠΑΣΟΚ δρομολόγησε τους αντιασφαλιστικούς νόμους, με τον περιβόητο νόμο Ρέππα. Αυτό το συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ και θα πάρει και άλλα μέτρα. Τι λέει το ΠΑΣΟΚ σήμερα; Λέει να καταργηθεί ο νόμος Ρέππα; Οχι. Θα συνεχίσει και το ίδιο την αντιασφαλιστική επίθεση. Το ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιωτικοποιήσεις, τις συνέχισε η ΝΔ. Λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ ότι θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις; Οχι. Αυτό που λέει είναι ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και θα υπάρχει κοινωνική συναίνεση, δηλαδή ταξική συνεργασία. Το λαϊκό εισόδημα δέχτηκε πλήγμα στη διάρκεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τι λέει σήμερα το ΠΑΣΟΚ; Για παράδειγμα, οι βιομήχανοι στις συλλογικές συμβάσεις θέλουν στο βασικό μεροκάματο, που είναι 26,4 ευρώ, αύξηση 70 λεπτά. Ο Πολυζωγόπουλος λέει αύξηση 1 ευρώ! Είναι λύση αυτή; Ασε τις συντάξεις πείνας. Πληρώνει ο λαός για μια ακριβοπληρωμένη πραγματικά Παιδεία. Ιδιωτικά πανεπιστήμια η ΝΔ, ιδιωτικά και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Για να μην πει κανείς τι έχει γίνει και σε άλλα μεγάλα προβλήματα. Γιατί, δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που υπέγραψε τις συμφωνίες έκδοσης στους Αμερικάνους και τα ευρωεντάλματα; Και πριν που ήταν κυβέρνηση, δεν ήταν αυτό που υπέγραφε τις συμφωνίες για τις βάσεις και το ΝΑΤΟ; Δεν ευλογεί σήμερα από το πρωί μέχρι το βράδυ την ΕΕ; Αυτά κάνει και η ΝΔ. Τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν έρθει στην κυβέρνηση; Θα συνεχίσει να είναι σφιχτοδεμένη η χώρα μας στα πλοκάμια του ΝΑΤΟ και της "νέας τάξης"».

Το πάνελ της εκδήλωσης. Στο βήμα ο Δ. Αρβανιτάκης. Από αριστερά ο Χρ. Καραπάνος από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ο Ηλ. Γκιόκας από το ΔΗΚΚΙ και ο Πρ. Παπαδόπουλος, γραμματέας της ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ
Το πάνελ της εκδήλωσης. Στο βήμα ο Δ. Αρβανιτάκης. Από αριστερά ο Χρ. Καραπάνος από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, ο Ηλ. Γκιόκας από το ΔΗΚΚΙ και ο Πρ. Παπαδόπουλος, γραμματέας της ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας του ΚΚΕ
Επισήμανε επίσης: «Ο κύριος Παπανδρέου εκθειάζει ως πρότυπό του τον Πρόντι, τον αρχιτέκτονα του ιμπεριαλισμού της ΕΕ, που στηρίζεται στις εκλογές στην Ιταλία και από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, τον Μπερτινότι. Η λύση δε βρίσκεται στη σοσιαλδημοκρατία». Και υπογράμμισε ότι «τα λαϊκά στρώματα που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να το κρίνουν με βάση τι έκανε πριν δύο χρόνια και τι λέει σήμερα. Δεν πρέπει να έχουν καμία ψευδαίσθηση. Το ΠΑΣΟΚ ούτε άλλαξε ούτε αλλάζει. Η λύση είναι μαζικός απεγκλωβισμός από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με πρώτο βήμα στις τοπικές εκλογές και στήριξη των αγωνιστικών ψηφοδελτίων του ΚΚΕ».

Ο Βέργος Βαλασσάς, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Δημοκρατική Συνεργασία Νέας Φιλαδέλφειας», υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τοπικό πρόβλημα που να μην είναι ταυτόχρονα κεντρικό», αναφέροντας ιδιαίτερα ζητήματα της πόλης, όπως η έλλειψη αντισεισμικής θωράκισης, η απουσία αντιπλημμυρικών έργων, οι χαφιεδοκάμερες σε κεντρικά σημεία, η εγκατάλειψη του άλσους, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, κλπ. Τον υποψήφιο δήμαρχο παρουσίασε ο Μάκης Γεωργούτης, πρώην επικεφαλής της «Δημοκρατικής Συνεργασίας», ο οποίος κάλεσε το λαό της πόλης να ψηφίσει «με κριτήριο τις δικές του ανάγκες και όχι την κερδοφορία του κεφαλαίου».

Ο Ηλίας Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ, κάλεσε το λαό της πόλης να στηρίξει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια συνεργασίας, να γίνει ένα βήμα, να «αντιστρέψουμε το ποτάμι που πνίγει τα δικαιώματα των εργαζομένων και την αξιοπρέπειά τους». Ο Χρήστος Καραπάνος, εκ μέρους της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, επισήμανε ότι χρειάζονται δήμαρχοι «αγωνιστές, όχι διαχειριστές, για να γίνει το πρώτο βήμα, για απόσπαση κατακτήσεων, να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης, να ενισχυθεί η προοπτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ